Αναζητούν αναπληρωτές καθηγητές και πόρους

Αναζητούν αναπληρωτές καθηγητές και πόρους

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αγώνα δρόμου για να βρει μέσα σ’ ένα μήνα από σήμερα χιλιάδες αναπληρωτές καθηγητές και, φυσικά, χρήματα για να τους μισθοδοτήσει, επιδίδεται το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να καλύψει τα σοβαρά κενά στα σχολεία. Αυτό αποκαλύφθηκε χθες στη Βουλή, σε ενημέρωση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων από τον υπουργό Α. Λοβέρδο και τον υφυπουργό Αλ. Δερμετζόπουλο. Οπως ειδικότερα επισημάνθηκε, με βάση τα περσινά στοιχεία και δεδομένου ότι την τελευταία διετία αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης 11.200 χωρίς να υπάρχει δυνατότητα προσλήψεων μονίμων, «φέτος θα έπρεπε να πάρουμε 24.500 αναπληρωτές. Μια πρόχειρη εκτίμηση είναι ότι θα προσλάβουμε 22.500 αναπληρωτές», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δερμετζόπουλος, με τον κ. Λοβέρδο να λέει, κατά τη διάρκεια συζήτησης με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ότι τα κενά θα καλυφθούν εγκαίρως και σχεδόν παντού. Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι σχεδιάζεται και η παροχή πρόσθετων κινήτρων για τους αναπληρωτές που θα επιλεγούν για σχολεία σε «δύσκολες περιοχές».

Σημειώθηκε, επίσης, ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή η έκθεση αξιολόγησης για τις ανάγκες διοικητικών υπαλλήλων οκτώ ΑΕΙ, βάσει της οποίας εκτιμάται ότι θα διαπιστωθεί πόσοι εκ των 1.036 υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα μπορέσουν να επιστρέψουν. Παράλληλα τονίστηκε ότι εντός Αυγούστου θα κατατεθεί και το σχέδιο νόμου για την ειδική εκπαίδευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή