Ρομπάι: «Ισχυρή προειδοποίηση» προς τη Ρωσία οι κυρώσεις

Ρομπάι: «Ισχυρή προειδοποίηση» προς τη Ρωσία οι κυρώσεις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι οικονομικές κυρώσεις που ενέκριναν σήμερα οι πρεσβευτές των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν μία «ισχυρή προειδοποίηση» προς τη Ρωσία, όμως μπορεί να αρθούν εάν οι ηγέτες της Ρωσίας σταματήσουν να αποσταθεροποιούν την Ουκρανία προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρομπάι.

«Οι κυρώσεις που αποφασίστηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστούν ένα ισχυρό μήνυμα που απευθύνεται προς τους ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας: η αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας ή οποιασδήποτε άλλης γειτονικής χώρας θα έχει τεράστιο κόστος στη ρωσική οικονομία» επιβεβαίωσε ο Χέρμαν Φαν Ρομπάι σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα απόψε στις Βρυξέλλες.

«Πρόκειται για μια ισχυρή προειδοποίηση» εκτίμησε ο Ρομπάι.

«Η προσάρτηση εδαφών και η εσκεμμένη αποσταθεροποίηση μια γειτονικής χώρας δεν θα γίνουν ανεκτές στην Ευρώπη του 21ου αιώνα» επιβεβαίωσε ο ίδιος.

«Και όταν η βία οδηγεί στον θάνατο σχεδόν 300 αθώων πολιτών που σκοτώθηκαν στο αεροσκάφος που μετέβαιναν από την Ολλανδία με προορισμό τη Μαλαισία, η κατάσταση επιβάλλει μια αποφασιστική απάντηση» εξήγησε ο Ρομπάι.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατήγγειλε την κακή πρόθεση των Ρώσων ηγετών.

«Οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στη Νορμανδία και αλλού δεν έχουν τηρηθεί και οι εκκλήσεις μας παρέμειναν νεκρό γράμμα» επισήμανε.

Και «τα όπλα και οι μαχητές συνεχίζουν να ρέουν στην Ουκρανία από τη Ρωσία» τόνισε.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει εντούτοις έτοιμη να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της και να επαναλάβει τις επαφές με τη Ρωσία εφόσον εκείνη δεσμευτεί να συμβάλει δραστικά και χωρίς αμφισημίες στην εύρεση μιας λύσης στην ουκρανική κρίση» καταλήγει ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή