42,1 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση ακινήτου στα Αφάντου

42,1 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση ακινήτου στα Αφάντου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη συμφωνία αξιοποίησης του ακινήτου στα Αφάντου Ρόδου αντί 42,1 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε χθες το ΤΑΙΠΕΔ. Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου που συνεδρίασε χθες ανακήρυξε ομόφωνα ως πλειοδότες του διαγωνισμού για τα δύο ακίνητα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου την εταιρεία M.A. Angeliades Inc. και την εταιρεία T.N. Aegean Sun Investments Limited. Η πρώτη από τις δύο προσέφερε 26,9 εκατ. ευρώ για το ακίνητο «Golf» στο βόρειο Αφάντου, ενώ η Aegean Sun, μετά την αποσφράγιση της βελτιωμένης προσφοράς, πρόσφερε 15,2 εκατ. ευρώ για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» στο νότιο Αφάντου.

H Angeliades Inc. είναι κατασκευαστική εταιρεία με έδρα το Λονγκ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης και ιδρύθηκε το 1991 από τον ομογενή Μερκούριο Αγγελιάδη. H Aegean Sun Investments είναι το επενδυτικό όχημα του κύπριου επιχειρηματία Νικολή Νικολαΐδη, που ελέγχει τον ξενοδοχειακό όμιλο Atlantica Hotels & Resorts. Πρόθεση των δύο επενδυτών είναι η τουριστική αξιοποίηση των ακινήτων με τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και παραθεριστικών κατοικιών.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η επένδυση στα δύο ακίνητα θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ και θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος και με έμφαση σε σύγχρονες τουριστικές υποδομές. Απώτερος στόχος της αξιοποίησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου. Παράλληλα, θα οδηγήσει στη δημιουργία σημαντικού αριθμού νέων θέσεων εργασίας.

Τα δύο ακίνητα της Αφάντου καταλαμβάνουν έκταση 1.615 στρεμμάτων εκ των οποίων 1.360 στρέμματα το βόρειο Αφάντου και 255 στρέμματα το νότιο Αφάντου. Τα 815 στρέμματα παραχωρούνται με τον θεσμό της επιφάνειας, εκ των οποίων τα 530 στρέμματα αφορούν το γκολφ, το οποίο θα αναβαθμιστεί βάσει των πλέον σύγχρονων προδιαγραφών, για διάστημα 50 ετών. Επίσης, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, από την ανάπτυξη εξαιρείται πλήρως έκταση 286 στρεμμάτων ως ζώνη απολύτου προστασίας του φυσικού τοπίου, δεδομένου ότι περιλαμβάνει δασική και αρχαιολογική ζώνη, καθώς και ζώνη προστασίας υγροτόπου. Στο υπόλοιπο της έκτασης, που θα αξιοποιηθεί με χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, θα αναπτυχθούν κυρίως ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών και σε μικρό ποσοστό πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες με συνολική δόμηση που δεν θα ξεπερνά τα 151.000 τ.μ.

Τέλος, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε χθες ότι το Δ.Σ. ενέκρινε το τελικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων μετά και τις παρατηρήσεις του ελληνικού Δημοσίου. Σύντομα θα κληθούν οι επιλεγέντες επενδυτές να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές, κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί προτού μεσολαβήσουν τουλάχιστον ένας με δύο μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή