Αποστάσεις Δαμανάκη από εσωτερικό σκηνικό

Αποστάσεις Δαμανάκη από εσωτερικό σκηνικό

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ευρώπη θα παραμείνει η κ. Μαρία Δαμανάκη ακόμη και μετά τον Οκτώβριο και την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Λόγω της πενταετούς θητείας της στην Επιτροπή Αλιείας και της εξειδίκευσής της σε αυτά τα ζητήματα, η κ. Δαμανάκη έχει ήδη δεχθεί αρκετές προτάσεις από διεθνείς οργανισμούς και φορείς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον γενικότερο τομέα παρακολούθησης της θαλάσσιας πολιτικής.

Ανάμεσα σε όσους έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει την κ. Δαμανάκη περιλαμβάνεται και το Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Διάσωση των Θαλασσίων Ειδών, που έχει την έδρα του στο Λονδίνο. Η κ. Δαμανάκη ήδη επικοινώνησε με τον κ. Δ. Αβραμόπουλο, τον νέο επίτροπο της Ελλάδας στην Κομισιόν, γνωστοποιώντας του ότι το γραφείο της στις Βρυξέλλες είναι στη διάθεσή του για το πρώτο χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για την προσαρμογή του στο νέο πόστο του.

Η συνειδητή επιλογή της κ. Δαμανάκη να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην Ευρώπη και να αποφύγει την επιστροφή της στην Ελλάδα αποτελεί και μια έμμεση, πλην σαφή, διάψευση στα σενάρια εμπλοκής του ονόματός της στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή