Σε αναμονή λύσης οι γυμναστές ενόψει του παγκοσμίου της Κίνας

Σε αναμονή λύσης οι γυμναστές ενόψει του παγκοσμίου της Κίνας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τον χρόνο και τη γραφειοκρατία πρέπει να δώσει η Ελληνική Ομοσπονδία Γυμναστικής για να προετοιμαστούν με ανταγωνιστικές συνθήκες οι πρωταθλητές μας ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος (3-12/10, Κίνα). Τον τελευταίο χρόνο οι γυμναστές μας δεν προπονούνται σε κανονικό ταπί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελέσουν σωστά τα προγράμματα. Ιδιαίτερα ο παγκόσμιος πρωταθλητής εδάφους Λευτέρης Κοσμίδης έχει μείνει πίσω.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα διαθέσει στην ΕΓΟ το ποσό των 70.000 ευρώ για την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού. «Το ταπί πρέπει να έρθει άμεσα. Κανένας από την ομάδα δεν μπορεί να προετοιμαστεί σωστά. Εάν δεν έρθει μέχρι το τέλος του Αυγούστου, θα είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσουμε κάτι στην Κίνα. Ιδιαίτερα για τον Λευτέρη θα είναι ακατόρθωτο. Δεν ξέρω εάν θα αντέξει και η μέση του», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής Γιώργος Αγγέλου.

Στην Κίνα, οι γυμναστές θα διεκδικήσουν μία θέση ανάμεσα στις 24 κορυφαίες ομάδες ώστε να έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν με πλήρη σύνθεση την επόμενη χρονιά που θα «κλείσουν» οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Η ΕΓΟ εκτός από τα ταπί θέλει να προμηθευτεί χρονόμετρο, τραμπολίνο και μονόζυγο. Τα όργανα θα αποκτηθούν με διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή