Δεν θέλει να γίνει Θεοχάρης…

Δεν θέλει να γίνει Θεοχάρης…

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς την καλή κυρία που ανησυχεί μήπως γίνει -όπως λέει- Θεοχάρης: μέχρι στιγμής όλοι -με εξαίρεση εκείνους που για τους δικούς τους λόγους πήραν την απόφαση εκπαραθύρωσης του πρώην γενικού γραμματέα Εσόδων- αξιολογούν θετικά τη θητεία του στη νεοσύστατη υπηρεσία. Μεταξύ αυτών, η τρόικα, που επέμενε να συσταθεί, να στελεχωθεί και να λειτουργήσει αυτόνομα η ΓΓΔΕ, η Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Ολοι αυτοί επίσης ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τόσο τη νεοσύστατη υπηρεσία όσο και τον επικεφαλής της. Υπό αυτή την έννοια, μάλλον θα έπρεπε να επιδιώκει να γίνει Θεοχάρης. Αλλά ακόμη κι αν επιμείνει στην καθ’ όλα σεβαστή επιλογή της, τότε ας ξεκαθαρίσει σύντομα τι θέλει να γίνει, γιατί η περίοδος χάριτος από τους αξιολογητές τελείωσε. Της το κατέστησαν σαφές εξάλλου τις προάλλες, κατά τη συνάντησή της με τον Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενημέρωση που θα κάνει σήμερα προς τους μετόχους της Νεώριον Συμμετοχών ο πρόεδρος της εταιρείας Ν. Ταβουλάρης στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης. Να θυμίσουμε ότι την περασμένη Πέμπτη ο βουλευτής Kυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας είχε δηλώσει ότι «τα χρήματα που θα εκταμιεύσει το υπ. Αμυνας προς το “Νεώριο Σύρου” και αποτελούν μέρος της συμβατικής υποχρέωσης για την επισκευή των δύο δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού θα δοθούν αποκλειστικά για την πληρωμή των εργαζομένων της επιχείρησης». «Στην όλη προσπάθεια της σύνταξης της τροπολογίας και του ελέγχου της νομιμότητάς της, καθοριστική υπήρξε η συμβολή του υφ. Οικονομικών κ. Γ.Μαυραγάνη», ανέφερε ο κ. Ρήγας.

Συντονιστείτε για το ψηφιακό σήμα

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι τηλεθεατές στην Αττική, πιάνουν στο χέρι τα τηλεκοντρόλ και συντονίζουν ξανά τη λήψη προγραμμάτων στην τηλεοπτική τους συσκευή. Η Digea έχει προγραμματίσει η περιοχή της Αττικής να μεταβεί «οριστικά» στην ψηφιακή εποχή με τις νέες -και οριστικές- συχνότητες μετάδοσης ψηφιακής τηλεόρασης. Η μετάβαση αυτή θα γίνει τα χαράματα της 1ης Αυγούστου. Η διαδικασία αυτή είχε προγραμματιστεί για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, αλλά η διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, έπεισε τους αρμόδιους να το αναβάλουν για περίπου 20 ημέρες. Ετσι, όσοι ξυπνήσετε το πρωί της Παρασκευής χωρίς τηλεοπτικό σήμα μην απογοητευθείτε.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1 δισ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζα Κύπρου ύψους 1 δισ. ευρώ. Στην αύξηση συμμετείχαν ιδιώτες επενδυτές αλλά και θεσμικοί επενδυτές από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τη Ρωσία. Θα ακολουθήσει ανοικτή προσφορά στους υφιστάμενους μετόχους μέχρι και το 20% των μετοχών που προσφέρθηκαν στην πρώτη φάση. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ήταν 0,24 ευρώ και αντιστοιχεί σε δείκτη τιμής προς λογιστική 0,6. Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης της αύξησης, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας θα ξεπερνά αισθητά το 15%.

Ανακάλυψαν το Διαδίκτυο

Στην ηλεκτρονική εποχή εισέρχεται η δημόσια διοίκηση με αργά αλλά σταθερά βήματα. Στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνεται και διάταξη που προβλέπει ότι «στοιχεία του Δελτίου Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ) του υπαλλήλου, μπορούν να μεταφέρονται από τη Γενική Διεύθυνση Συντάξεων προς τους ασφαλιστικούς φορείς κύριας, επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας καθώς και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, μέσω Διαδικτύου, εφόσον ο υπάλληλος έχει ασφαλιστικό χρόνο και στους φορείς αυτούς. Η μεταφορά αυτή διενεργείται με τη χρήση ηλεκτρονικής Υπηρεσίας που θα παρέχεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ)».

Επί της ουσίας δίνεται η δυνατότητα στους υπαλλήλους να αποστείλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία των υπό συνταξιοδότηση υπαλλήλων ώστε να επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή