Σε λειτουργία και πάλι το Τμήμα Ακροπόλεως

Σε λειτουργία και πάλι το Τμήμα Ακροπόλεως

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερωτήματα προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια να επανιδρύσει το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, το οποίο είχε καταργηθεί λίγους μήνες νωρίτερα επί του προηγούμενου υπουργού Νίκου Δένδια. Ο κ. Κικίλιας υπέγραψε την επαναλειτουργία του τμήματος με όλες τις υπηρεσίες του, ενώ αναμένεται και η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. «Η επαναλειτουργία των υπηρεσιών αυτών είναι σημαντική για την αναβάθμιση της αστυνόμευσης της περιοχής της Ακροπόλεως και του ιστορικού κέντρου των Αθηνών. Την ίδια στιγμή αξιοποιούμε ουσιαστικά και τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που ασκούσαν υπηρεσίες δημοτικής αστυνόμευσης σε αυτή την περιοχή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας.

Η ιδιαιτερότητα της περιοχής

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αποδίδουν την απόφαση επαναλειτουργίας στην ιδιαιτερότητα της περιοχής. Ενας από τους λόγους της κατάργησής του, που είχε προκαλέσει αντιδράσεις εκ μέρους των συνδικαλιστών της Αστυνομίας, ήταν και η μη καταλληλότητα του κτιρίου. Οσον αφορά την επαναλειτουργία, μιλώντας στην «Κ», ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας ανέφερε έναν ακόμη λόγο για τον οποίον οι αστυνομικοί ήθελαν την επαναλειτουργία του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος. «Εκεί λειτουργούσε λέσχη στην οποία έτρωγαν αστυνομικοί που υπηρετούν στο κέντρο. Τώρα, με την κρίση, αυτό φαίνεται να έχει την αξία του», σχολιάζει ο Ντούμας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή