Η Βουλή άναψε «πράσινο φως» στην ΑΕΚ

Η Βουλή άναψε «πράσινο φως» στην ΑΕΚ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νόμος του κράτους είναι, πλέον, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, όπως ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Οι αρνητικές ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, όπως ήταν φυσικό, δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να δοθεί το «πράσινο φως», προκειμένου να αρχίσουν οι διαδικασίες κατασκευής γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το ρυθμιστικό της Αθήνας, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι σχετικές με το γήπεδο διατάξεις, υπερψηφίστηκε χθες απ’ όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Οι ενστάσεις από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστιάζονταν στην παραχώρηση επιπλέον στρεμμάτων από το Αλσος Φιλαδελφείας: «Σας το λέω ευθέως: πάρτε πίσω το άρθρο αυτό (ενν. για την παραχώρηση στρεμμάτων άλσους) και να ξανασυζητήσουμε εκείνο που αφορά την κατασκευή του γηπέδου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης. Σε ό,τι αφορά το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο κ. Σπ. Χαλβατζής σημείωσε ότι τάσσεται μεν υπέρ της κατασκευής γηπέδου για τη συγκεκριμένη ομάδα, πλην όμως «δεν συμφωνεί να είναι ιδιοκτησία μιας επιχείρησης». Από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ, διά στόματος της κ. Νίκης Φούντα, κατέθεσε ορισμένες «βελτιωτικές» προτάσεις επί των συγκεκριμένων διατάξεων, οι οποίες, καθώς έγιναν αποδεκτές εκ μέρους της κυβέρνησης, οδήγησαν τελικώς στη θετική ψήφο του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς. «Με τις αλλαγές αυτές διασφαλίζεται πλήρως ο δασικός χαρακτήρας του υπόλοιπου τμήματος του άλσους και προβλέπεται επιπλέον υποχρέωση δάσωσης-αναδάσωσης επιφάνειας ίσης με το παραχωρηθέν τμήμα του άλσους», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Το «πράσινο φως» για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια δόθηκε από τη Βουλή, ωστόσο το «κόκκινο» σκοπεύει να ανάψει ο δήμαρχος της περιοχής Αρης Βασιλόπουλος, ο οποίος μέσω ανακοίνωσης τάσσεται κατά της κατασκευής της «Αγίας Σοφιάς». Ο κ. Βασιλόπουλος τονίζει ότι η Ενωση έχει κάθε δικαίωμα να χτίσει γήπεδο στον χώρο που της αναλογεί, χωρίς, όμως, να πάρει ούτε… μέτρο από το άλσος. «Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δικαιούται να χτίσει το γήπεδό της στον χώρο των 26,6 στρεμμάτων, με σεβασμό στο περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες και το Σύνταγμα», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που έκανε λόγο για «επιχειρηματικά συμφέροντα».

• Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο 27χρονος Πορτογάλος μέσος Ελντερ Μπαρμπόσα για να υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή