Προβάδισμα πρόκρισης για ΠΑΟ

Προβάδισμα πρόκρισης για ΠΑΟ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τύχη στα χέρια του κρατάει πλέον ο Παναθηναϊκός, ο οποίος, μετά το ισόπαλο (0-0) στη Λιέγη με τη Σταντάρ, έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει σε πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ολα θα κριθούν στον επαναληπτικό της Λεωφόρου την Τρίτη 5 Αυγούστου, όπου αν οι «πράσινοι» επαναλάβουν εμφάνιση παρόμοια με αυτή του δευτέρου ημιχρόνου χθες στο Βέλγιο, θα βρεθούν στα πρόθυρα των «χρυσοφόρων» ομίλων.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μπήκε λίγο νωθρά στον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας τη Σταντάρ να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Οι Βέλγοι μπορεί να είχαν την υπεροχή, όμως οι κυπελλούχοι Ελλάδος ήταν αυτοί που είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες, έστω και στο… κακό τους σαρανταπεντάλεπτο. Πρώτα ο Μπεργκ στο 21΄ και ύστερα ο Νάνο στο 30΄ είχαν καλές στιγμές για να σκοράρουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος χθες έδωσε τον πρώτο του επίσημο αγώνα για τη φετινή χρονιά, ανέβασε σε υψηλά επίπεδα την απόδοσή του και σίγουρα δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ. Στο 57΄ ο Πέτριτς βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή αλλά αντί να σουτάρει, επέλεξε να πασάρει στον Μπεργκ, με τους αμυντικούς της Σταντάρ να τον προλαβαίνουν την τελευταία στιγμή. Στο 64΄ ήρθε η σπουδαιότερη ευκαιρία, με τον Σίλντενφελντ να σουτάρει δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής και την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Ενα λεπτό αργότερα, σε πλεονεκτική θέση βρέθηκε ο Ατζαγκούν ο οποίος σούταρε με άτσαλο τρόπο. Στο 89΄ το άστοχο σουτ του Κλωναρίδη έκλεισε έναν κύκλο σπουδαίων χαμένων ευκαιριών για τον Παναθηναϊκό.

Αντίθετα, οι Βέλγοι μετρούν τις δικές τους στιγμές στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι πιο επικίνδυνες φάσεις που δημιούργησαν ήταν το σουτ του Ντε Καμάργκο στο 74΄, το οποίο απέκρουσε ο Κοτσόλης, και το τετ α τετ του Εζεκιέλ στο 91΄, όταν ο Κουτρουμπής, με εξαιρετική παρέμβαση, γλίτωσε την ομάδα του από ένα σχεδόν σίγουρο γκολ.

Οι «πράσινοι» έδειξαν μεγάλο βαθμό ετοιμότητας παρά το γεγονός πως προέρχονται από ένα βαρύ πρόγραμμα προετοιμασίας, χωρίς να έχουν δώσει ακόμα επίσημους αγώνες. Η συνταγή για τον Γιάννη Αναστασίου παραμένει η ίδια, με την έντονη πίεση και την ταχύτητα να είναι και φέτος τα δύο μεγάλα όπλα των «πρασίνων». Στον επαναληπτικό της Τρίτης, το «τριφύλλι», με τη συμπαράσταση του κόσμου του, βρίσκεται στη θέση φαβορί, κόντρα σε μια ομάδα που δεν έδειξε να υπερτερεί σε ποιότητα. Αν οι «πράσινοι» προκριθούν, τότε θα έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον την παρουσία τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

ΣΤΑΝΤAΡ ΛΙEΓΗΣ: Καβασίμα, Σταμ (88΄ Μίλετς), Τεσέιρα, Αρσλάναγκιτς, Βαν Ντάμε, Σιμάν (61΄ Μποκού), Μαρκέ, Καρσελά, Μπιά (82΄ Μπομπό), Ντε Καμάργκο, Εζεκιέλ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚOΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες (71΄ Καρέλης), Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν (85΄ Κλωναρίδης), Πέτριτς (64΄ Πράνιτς), Μπεργκ.

• Σπουδαία νίκη σημείωσε η κυπριακή ΑΕΛ επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 1-0. Ο ΑΠΟΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 με την Ελσίνκι στη Φινλανδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή