Θέλουν… αλλά

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε γεφύρι της Αρτας τείνει να εξελιχθεί η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τη μία εβδομάδα, τα πάντα είναι έτοιμα για να μπουν οι μπουλντόζες και την επόμενη, άντε πάλι από την αρχή. Η πλειονότητα των κομμάτων συμφωνεί, αλλά κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στο Ευαγγέλιο ότι θα ολοκληρωθεί το έργο.

Σίγουρα, δεν είναι και το ευκολότερο, να πείσεις κάποιους, πως μία ανώνυμη εταιρεία, με μέρος των χρημάτων από το κράτος και τμήμα του οικοπέδου από την αυτοδιοίκηση, μπορεί να κατασκευάσει γήπεδο και να απολαμβάνει τα έσοδα. Οταν όμως, μπορεί να αποδειχθεί πως αυτή η επένδυση θα αναβαθμίσει την περιοχή, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και επιπλέον θα βοηθήσει μία ιστορική ομάδα, όπως η ΑΕΚ, να βρει πάλι τον δρόμο της, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, τότε οι όποιες ενστάσεις, μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Πιστεύω πως το όλο εγχείρημα θα πρέπει να συγχρηματοδοτηθεί, αποδεδειγμένα, και από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο, η διοίκηση της νεοσύστατης ΠΑΕ ΑΕΚ να δηλώσει, όχι πόσα χρήματα θα βάλει για την κατασκευή, αν θα πάρει την επιχορήγηση και μέρος του οικοπέδου από το Αλσος, αλλά πόσα έχει ήδη εκταμιεύσει σε τραπεζικό λογαριασμό, για το έργο.

Τότε, κανείς δεν θα μπορεί να ισχυριστεί πως το γήπεδο θα γίνει ουσιαστικά με λεφτά των φορολογουμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή