Δωρεάν ίντερνετ στη Ζάμπια μέσω Facebook

Δωρεάν ίντερνετ στη Ζάμπια μέσω Facebook

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο βήμα πιο κοντά στο στόχο της έκανε σήμερα η πλατφόρμα Internet.org του Facebook, παρέχοντας δωρεάν τις βασικές υπηρεσίες του Διαδικτύου στη Ζάμπια.

Η σύνδεση θα πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής Internet.org app. και οι χρήστες δεν θα χρεώνονται για τη χρήση δεδομένων, καθώς η εφαρμογή προσφέρεται σε αναπτυσσόμενες χώρες στις οποίες οι κάτοικοι στερούνται πόρων.

Σύμφωνα μάλιστα με τον διευθυντή διαχείρισης προϊόντων της πλατφόρμας Γκάι Ρόζεν, η εφαρμογή θα είναι σύντομα διαθέσιμη και σε άλλες χώρες που βρίσκονται σε παρόμοια οικονομική κατάσταση.

Οι υπηρεσίες στις οποίες θα έχουν πρόσβαση θα είναι εκτός από το Facebook και το Facebook Messenger, η αναζήτηση Google, η Wikipedia, το AccuWeather κάποιες υπηρεσίες εύρεσης εργασίας και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε κινητά Android αλλά και στα κοινά τηλέφωνα που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των πολιτών στη Ζάμπια.

Η Internet.org είναι μια παγκόσμια σύμπραξη με στόχο να κάνει προσιτή την πρόσβαση στο Διαδίκτυο στα δύο τρίτα του κόσμου που λόγω διαφορετικών δυσκολιών προς το παρόν δεν είναι εφικτή.

Οπως αναφέρει μάλιστα και ο ίδιος ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε ανάρτησή του, σε μία εποχή όπου η άμεση επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου έχει καταργήσει τις αποστάσεις, «πρόκειται για μια πρωτοβουλία που επιχειρεί να δώσει το προνόμιο της παροχής υπηρεσιών σε χώρες οι οποίες υπό τις παρούσες συνθήκες δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν από μόνες τους τα αγαθά αυτά στους πολίτες ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή