Αρση πολιτικής επιστράτευσης μετά ενάμιση χρόνο…

Αρση πολιτικής επιστράτευσης μετά ενάμιση χρόνο…

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην άρση της επιστράτευσης, που έχει επιβληθεί εδώ και 1,5 χρόνο στους εργαζομένους του μετρό, των ηλεκτρικών σιδηροδρόμων και του τραμ που υπάγονται στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), προχώρησε χθες η κυβέρνηση.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και ύστερα από εισήγηση του υπουργού Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αίρεται το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι παρέμειναν επιστρατευμένοι για περισσότερο από 1,5 χρόνο, καθώς η απόφαση για εφαρμογή του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης είχε ληφθεί στις 24 Ιανουαρίου 2013 με αφορμή την πολυήμερη απεργία που είχαν κηρύξει τα σωματεία εργαζομένων στο μετρό, προκαλώντας τρομακτική αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία της πρωτεύουσας.

«Η κυβέρνηση, ακολουθώντας τον ολισθηρό δρόμο του αυταρχισμού, μας επέβαλε το ακραίο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης μόνο και μόνο γιατί θελήσαμε με τον αγώνα μας να υπερασπιστούμε τον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», σημειώνουν τα σωματεία εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, που με ανακοίνωσή τους συμπληρώνουν: «Ομως δεν υποταχτήκαμε. Αντιδράσαμε και διεκδικήσαμε με κάθε μέσο -νόμιμο και συνδικαλιστικό- την άρση αυτού του επαίσχυντου μέτρου και τώρα βλέπουμε τον αγώνα μας να δικαιώνεται. Τώρα οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ενωτικά θα θέσουμε νέους στόχους και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αγωνιστικά, δουλειά με αξιοπρέπεια, με δικαιώματα, χωρίς διαθεσιμότητες ή απολύσεις, καθώς και την υπογραφή ΣΣΕ».

Πρακτικά η απόφαση αυτή επιτρέπει στους εργαζομένους της ΣΤΑΣΥ να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, χωρίς νομικές συνέπειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή