Ερντογάν: Το Ισραήλ αναβιώνει την διαστροφή του Χίτλερ

Ερντογάν: Το Ισραήλ αναβιώνει την διαστροφή του Χίτλερ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γνωστός υπέρμαχος των Παλαιστινίων, καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον του Ισραήλ συγκρίνοντας τις μεθόδους που χρησιμοποιεί στην επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας με αυτές του Αδόλφου Χίτλερ.

«Πείτε μου, ποια είναι η διαφορά μεταξύ των ισραηλινών επιχειρήσεων και αυτών των Ναζί και του Χίτλερ», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην πόλη Βαν στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Είναι ρατσισμός, φασισμός. Αυτό που γίνεται στη Γάζα έρχεται να αναβιώσει το πνεύμα του κακού και τη διαστροφή του Χίτλερ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο τούρκος πρωθυπουργός, που δεν σταματά να καταγγέλλει την αιματηρή επιχείρηση που ξεκίνησε το Ισραήλ στις 8 Ιουλίου εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα ο οποίος ελέγχεται από τη Χαμάς, επανέλαβε ότι οι ισραηλινές επιχειρήσεις μοιάζουν με «γενοκτονία» του άμαχου παλαιστινιακού λαού.

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης τις ΗΠΑ, χωρίς να τις κατονομάσει, επειδή υπερασπίζονται τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, ενώ κατήγγειλε και την αδράνεια του μουσουλμανικού κόσμου.

«Όσοι μένουν σιωπηλοί μπροστά σε αυτή τη σφαγή είναι επίσης απάνθρωποι», είπε ο Ερντογάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή