Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας πριν βρεθεί στο κρεβάτι με μια γυναίκα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας πριν βρεθεί στο κρεβάτι με μια γυναίκα

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γυμνό σώμα (μας) είναι μία εικόνα γνώριμη. Το γυμνό σώμα της γυναίκας, όμως, είναι κάτι που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε, ιδίως στη διάρκεια του σεξ. Πολλές γυναίκες, πολλές διαφορετικές αντιδράσεις στο ερωτικό κάλεσμα, και μια κλειτορίδα που η λειτουργία της αποκρυπτογραφήθηκε μόλις το 2009.

Η ίδια η γυναίκα συχνά αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του, κάποτε δεν γνωρίζει ούτε ποιες είναι αυτές. Άλλοτε από συστολή, άλλοτε από ανασφάλεια και κάποτε από την ίδια της τη φύση, εκείνη βρίσκεται συνήθως πιο χαμηλά στην κλίμακα της σεξουαλικής απόλαυσης από τον άντρα. Και να τι πρέπει αυτός να γνωρίζει…

1. To πως νιώθει μια γυναίκα για το σώμα της επηρεάζει την ερωτική της απόλαυση: Οι γυναικείες ανασφάλειες και η εμμονή των γυναικών με την εικόνα και το σώμα τους έχουν αντίκτυπο στην ερωτική τους ζωή. Και δεν χρειάζεται καν να διαβάσει κανείς μία έρευνα που το επιβεβαιώνει, η διαπίστωση είναι απλή: μια γυναίκα όταν δεν νιώθει καλά με το σώμα της, το σκέφτεται κατά τη διάρκεια του σεξ, με αποτέλεσμα, φυσικά, να χάνει μέρος της απόλαυσης. Τη στιγμή μάλιστα που ο παρτενέρ της το πιθανότερο είναι ότι τη βρίσκει υπέροχη! 

2. Η ανδρική απόλαυση «μετράει» περισσότερο από τη γυναικεία: Δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες απολαμβάνουν λιγότερο το σεξ από τους άντρες. Ένας λόγος είναι καθαρά… πρακτικός: μόλις το 8% των γυναικών είναι πιθανό να φτάσει σε οργασμό μόνο με κολπική διείσδυση σε σχέση με το (σχεδόν) 100% των ανδρών. Ο άλλος είναι «κοινωνικός»: οι γυναίκες δίνουν προτεραιότητα στις ανάγκες των αντρών περισσότερο από τις δικές τους.  

3. Όσο περισσότερο ένας άντρας αφιερώνει χρόνο στην απόλαυση της συντρόφου του, τόσο περισσότερο εκείνη το απολαμβάνει: Κατά μέσο όρο, οι άντρες αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στο να φέρουν μια γυναίκα σε οργασμό, όταν το σεξ είναι περιστασιακό, και περισσότερο όταν είναι σε σχέση.  Το συναίσθημα, επομένως, έχει καλύτερα αποτελέσματα.

4. Επειδή μια γυναίκα δεν μιλάει στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια του σεξ, δεν σημαίνει ότι το απολαμβάνει: Τα «ταμπού» και η ανησυχία των γυναικών να μιλήσουν στον σύντροφό τους για τα πράγματα που τους αρέσουν και δεν τους αρέσουν στο σεξ, δεν έχουν ξεπεραστεί. Κατά περιπτώσεις, γυναίκες θεωρούν ότι αν μιλήσουν για τις επιθυμίες τους θα θεωρηθούν πολύ έμπειρες από τον σύντροφό τους και θα τον τρομάξουν!

5. Οι γυναίκες απολαμβάνουν το περιστασιακό σεξ όσο και οι άντρες: Το στερεότυπο που θέλει τους άντρες να αναζητούν το περιστασιακό σεξ και τις γυναίκες την… αληθινή αγάπη, είναι ξεπερασμένο. Οι γυναίκες αναζητούν εξίσου το περιστασιακό σεξ, αλλά, όπως αναφέρει έρευνα, με δυο προϋποθέσεις: α. ότι δεν θα τις… κακοχαρακτηρίσουν ή στιγματίσουν, β. ο παρτενέρ τους να είναι ικανός, έμπειρος ώστε να περάσουν καλά.

6. O μέσος όρος των γυναικών χρειάζεται από 10 έως και 20 λεπτά για να έρθει σε οργασμό κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών και της διείσδυσης:  Ο αντίστοιχος μέσος όρος για τους άντρες είναι τα 14 λεπτά, κάτι που κάνει την υπόθεση "οργασμό" πιο πολύπλοκη για τις γυναίκες. Μάλιστα, για πολλές γυναίκες δεν αρκεί απλά η διείσδυση, αλλά ένας συνδυασμός ερωτικών πράξεων για να φτάσουν σ’ αυτόν.  

7. Αν δεν έρθει σε οργασμό, δεν πρέπει να νιώσετε ότι το σεξ ήταν χάσιμο χρόνου: Μια ερωτική συνέρευση που είναι εστιασμένη αποκλειστικά στην επίτευξη οργασμού, μπορεί να στοιχίσει στο ζευγάρι τη σεξουαλική απόλαυση. Το να σκέφτεται διαρκώς η γυναίκα το πως θα φτάσει σε οργασμό ή ο άντρας πως θα την φέρει σε οργασμό, προκαλεί άγχος και ακυρώνει το «περνάμε καλά». Μια έρευνα του 2014 υποστηρίζει ότι ο οργασμός δεν είναι ο κύριος παράγοντας μέτρησης της σεξουαλικής απόλαυσης και ότι αυτός ποικίλλει ανάμεσα στα άτομα. 

8. Αν αισθάνεστε ότι το άγγιγμά σας δεν την «ανάβει», τότε απλά δεν έχετε βρει το σημείο που πραγματικά την… ανάβει: Αν ρωτήσετε δέκα διαφορετικές γυναίκες ποιες είναι οι ερωτογενείς τους ζώνες και τα σημεία του σώματός τους που ανταποκρίνονται άμεσα σε ερωτικά αγγίγματα, το πιθανότερο είναι ότι θα λάβετε δέκα διαφορετικές απαντήσεις. Συχνά οι γυναίκες νιώθουν πιο καλά με τα αγγίγματα σε σημεία του σώματός τους για τα οποία νιώθουν αυτοπεποιήθηση.

9. Για κάποιες γυναίκες- δυστυχώς- το σεξ μπορεί να μην είναι ποτέ καλό: Μια γυναίκα που δηλώνει διαρκώς «κουρασμένη», όταν έρχεται η ώρα για σεξ, μπορεί πράγματι να είναι… κουρασμένη. Οι διαταραχές πόνου κατά τη διάρκεια του σεξ (όπως ο κολεόσπασμος και η δυσπαρευνία)  ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες, και επιβαρύνουν τη σεξουαλική τους ζωή. Σ΄αυτή την περίπτωση, χρειάζεται  μεγάλη κατανόηση από τον σύντροφό της.

10. Αν έχετε αμφιβολίες, απλώς συζητήστε το: Αυτό που χρειάζεται για μια καλή σεξουαλική ζωή είναι η καλή επικοινωνία.

Επιμέλεια: Δήμητρα Βγενοπούλου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή