Αλγερία: Εξι νεκροί και 420 τραυματίες από τον σεισμό των 5,6 Ρίχτερ

Αλγερία: Εξι νεκροί και 420 τραυματίες από τον σεισμό των 5,6 Ρίχτερ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 420 τραυματίστηκαν από τον πανικό που προκλήθηκε σήμερα από τη σεισμική δόνηση των 5,6 βαθμών Ρίχτερ που έγινε αισθητή στο Αλγέρι και τις γύρω περιοχές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Αλγερίας.

«Σύμφωνα με έναν οριστικό απολογισμό από τα νοσοκομεία, υπάρχουν έξι νεκροί και 420 τραυματίες» η πλειονότητα των οποίων είναι ελαφρά, δήλωσε ένα μέλος της ομάδας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του υπουργείου.

Μεταξύ των τραυματιών «21 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι επτά έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις», διευκρίνισε.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πηδώντας από τα μπαλκόνια τους ή τα παράθυρα και δύο πέθαναν αφού υπέστησαν καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όλοι οι θάνατοι και οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από τον πανικό που επικράτησε μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στις 05:11 (τοπική ώρα, 07:11 ώρα Ελλάδας).

Οι άνθρωποι ξύπνησαν από τη δόνηση και κάποιοι πήδηξαν από τα μπαλκόνια τους, ενώ πολλοί βγήκαν βιαστικά στο δρόμο φοβούμενοι για πιθανές καταρρεύσεις κτιρίων.

Ο συνταγματάρχης Φαρούκ Άσουρ, αξιωματούχος της πολιτικής προστασίας, επεσήμανε ότι δεν έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές από τον σεισμό, το επίκεντρο του οποίου ήταν στη θάλασσα, 19 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μπολόγκιν, μιας συνοικίας του Αλγερίου.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 20 μετασεισμοί, ένας εκ των οποίων ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή