Ατυχος ο Αστέρας, ανώτερος ο Ατρόμητος

Ατυχος ο Αστέρας, ανώτερος ο Ατρόμητος

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ένα πόδι στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ύστερα από τον πρώτο αγώνα του Γ΄ προκριματικού γύρου, βρίσκεται ο Ατρόμητος μετά τη νίκη με 2-1 στη Βοσνία επί της Σεράγεβο. Αντίθετα, ο Αστέρας Τρίπολης αδίκησε τον εαυτό του και έχασε με 1-0 στη Γερμανία από τη Μάιντς.

Η ομάδα από το Περιστέρι, κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ στο 11΄ όταν Φυτανίδης εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Μπάντοβιτς, έπειτα από κόρνερ, και σκόραρε με κεφαλιά. Η Σεράγεβο, που είχε την κατοχή της μπάλας, απάντησε στο 26΄ με δυνατό σουτ του Πουτζίγκατσα, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα. Η ποιότητα της ελληνικής ομάδας ήταν σαφώς μεγαλύτερη από εκείνη των Βόσνιων και αυτό δεν άργησε να φανεί. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου κέρδισαν τη μάχη του κέντρου και σκόραραν ξανά, με εξαιρετικό πλασέ του Νάστου στο 75΄. Οι Βόσνιοι στα υπόλοιπα λεπτά απείλησαν με ένα σουτ του Στόιτσεβ στο 88΄ που πέρασε άουτ.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ: Μπάντοβιτς, Μπάριτς, Τατομίροβιτς, Ντούποβατς, Πουτζίγκατσα, Στόιτσεβ, Μπιλμπίγια (73΄ Ντούλιεβιτς), Οκιτς (82΄ Πούριτς), Βελκόσκι, Τσιμίρο, Ράντοβατς (88΄ Κοβάσεβιτς).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Ναπολεόνι (61΄ Τάτος), Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (68΄ Φάμπιο), Καραμάνος.

Στη Γερμανία το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Αστέρα. Η ομάδα της Τρίπολης, όμως, έπεσε θύμα του άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου και από τη στιγμή που δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες, βρέθηκε από το… πουθενά να χάνει με 1-0. Οι «Αρκάδες» θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει σε αρκετές περιπτώσεις, με σημαντικότερη από όλες, το δοκάρι του Μάσα στο 40΄. Ο ίδιος παίκτης είχε φθάσει κοντά στο γκολ τόσο στο 30΄ όσο και στο 36΄. Αντί για το 0-1, όμως, έγινε το 1-0 στο 45΄ με προβολή του Καζάκι.

Η κακοδαιμονία κυνήγησε τον Αστέρα και στο πρώτο λεπτό του δεύτερου μέρους, όταν ο Ντε Μπλάσις μόνος του μέσα από τη μικρή περιοχή… κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ. Από εκείνο το λεπτό και μετά, η ελληνική ομάδα φάνηκε πως δεν είχε άλλες δυνάμεις για να απειλήσει. Αντίθετα, οι Γερμανοί δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν όπως με τον Μάλι στο 50΄ ο οποίος από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ. Η ομάδα της Τρίπολης στάθηκε άξια κόντρα στη Μάιντς που είχε τερματίσει πέρυσι στην έβδομη θέση της Μπουντεσλίγκα και είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη χειροκροτήθηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης από τους Γερμανούς φιλάθλους. Ιδιαίτερη ήταν και η στιγμή της αντικατάστασης του Μπαντιμπαγκά, ο οποίος είχε εξαιρετική εμφάνιση και «μάζεψε» το περισσότερο χειροκρότημα.

ΜΑΪΝΤΣ: Κάριους, Παρκ (70΄ Ντίας), Νοβέσκι, Μπελ, Γιάρα, Μπαουμγκάρντλινγκερ (61΄ Μπροζίνσκι), Γκέις, Μάλι, Μόριτζ, Κου (78΄ Ζμίλιν), Οκαζάκι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Λούι, Κουρμπέλης, Μουνάφο (72΄ Τσοκάνης), Ρόλε (64΄ Σανκαρέ), Μπαντιμπαγκά (81΄ Κιτόκο), Μάσα, Ντε Μπλάσις.

• Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την Πέμπτη 7 Αυγούστου σε Περιστέρι και Τρίπολη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή