Αναγνώριση προσπαθειών από τον Γιουνκέρ

Αναγνώριση προσπαθειών από τον Γιουνκέρ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και αναγνώρισης των προσπαθειών του ελληνικού λαού κομίζει στην Αθήνα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος και επέλεξε την Ελλάδα ως τον πρώτο σταθμό των επίσημων επισκέψεών του μετά την εκλογή του.

Ο κ. Γιουνκέρ θα είναι στην Αθήνα τη Δευτέρα, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από τον κ. Αντ. Σαμαρά και λίγη ώρα αργότερα οι δύο άνδρες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Δείγμα των προθέσεών του έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, ήδη από χθες, καθώς σε δήλωσή του ενόψει της άφιξής του στην Αθήνα ανέφερε: «Προτεραιότητά μου, ως προέδρου της Επιτροπής, είναι η απασχόληση, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις και χαίρομαι που πηγαίνω στην Ελλάδα για να συζητήσω τα θέματα αυτά με τον φίλο και συνάδελφό μου πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της χώρας».

Η ελληνική κυβέρνηση, και δη ο κ. Σαμαράς, επενδύει πολλά στην προεδρία Γιουνκέρ ενόψει και της συζήτησης που αναμένεται να ανοίξει από το φθινόπωρο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά και για την εποπτεία του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής. Αλλωστε, η ελληνική κυβέρνηση ήταν εκ των δύο που υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητας Γιουνκέρ κατά την έναρξη της προεκλογικής κούρσας.

Στο τραπέζι της συνάντησης αναμένεται να οριστικοποιηθεί και το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει ο νέος επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, το οποίο όλα δείχνουν ότι θα αφορά τη μετανάστευση, ένα ζήτημα που ούτως ή άλλως είναι εκ των κορυφαίων όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά, συνολικά, για τον ευρωπαϊκό Νότο. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, στις συζητήσεις με τον κ. Γιουνκέρ, πλην του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλου, το «παρών» να δώσει και ο ίδιος ο κ. Αβραμόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή