«Μαχαίρια» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την Αργεντινή

«Μαχαίρια» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την Αργεντινή

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώθηκε στη Βουλή, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Αργεντινή.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Αθανάσιος Μπούρας, απαντώντας στον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Βούτση, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανακρίβειες, διχαστικές κραυγές και νοοτροπίες, καταλόγισε πλήρη σύγχυση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδης, σχολίασε ότι η εξαθλιωμένη, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ελλάδα, έχει τριπλάσιο κατά κεφαλή εισόδημα από την Αργεντινή, την οποία παρουσιάζει σχεδόν ως παράδεισο.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί σύγχυση, με τις συνιστώσες του να ανταγωνίζονται ποιος θα πει τι» επισήμανε ο κ. Μπούρας για να προσθέσει: «Πράγματι, είναι επώδυνα τα όσα συμβαίνουν στην Αργεντινή και δεν είναι ένα τεχνητό αλλά πραγματικό πρόβλημα που θα έχει επιπτώσεις στη φίλη χώρα. Η Ελλάδα αισθάνεται θλίψη για τις επιλογές που έκανε η κυβέρνησή της σε βάρος του λαού της».

Νωρίτερα, ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για προπαγάνδα που αναπτύχθηκε, τόσο από τη ΝΔ, κυρίως, όσο και μέσα από μία «τηλεδημοκρατία που παίζει συγκεκριμένο και κακό ρόλο γύρω από τα πραγματικά γεγονότα». «Είδαμε το πολιτικό προσωπικό, κυρίως, της ΝΔ που συγκροτεί την κυβέρνηση, με Γεωργιάδη, Βούλτεψη και Ρήγα, να δίνει μία διαφορετική τραγική ερμηνεία» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Αφηγήθηκαν εικόνες που δεν συνέβησαν ποτέ και απέκρυψαν ότι σήμερα, στην Αργεντινή, μετά από μία δραματική κατάσταση που πέρασε ο λαός της, το 90% των οικονομικών δεικτών της είναι καλύτεροι από τη χώρα μας. Όλοι οι δείκτες είναι ισχυρότατα βελτιωμένοι, δεν υπάρχει θέμα χρέους, ανεργίας, εξωτερικού εμπορίου». Ο κ. Βούτσης συνέχισε διερωτώμενος: «Δεν ξέρουμε πώς έγινε η κρίση παγκοσμίως; Και ερχόμαστε να λέμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά μόνο οι λαοί να σκύβουν το κεφάλι; Πού την είδατε την πτώχευση; Ένας με στοιχεία ας τολμήσει να αναφερθεί στη χρεοκοπία». «Με αυτά που είπε η κυβερνητικός εκπρόσωπος θα μπορούσε να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο. Δεν επιτρέπεται να φτιάχνουμε καρικατούρα κρίσης» κατέληξε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον κ. Βούτση ότι παρουσίασε, περίπου, ως παράδεισο την Αργεντινή και χαρακτήρισε άστοχη κάθε σύγκριση με την Ελλάδα υπογραμμίζοντας: «Πράγματι, η Αργεντινή είχε ρυθμούς ανάπτυξης 9% αλλά είχε πληθωρισμό 20% τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα, η Ελλάδα του μνημονίου έχει κατά κεφαλή εισόδημα 27.000 δολάρια, τριπλάσιο από την Αργεντινή που έχει 10.000 δολάρια κατά κεφαλή εισόδημα». «Κανείς δεν είναι υπέρ των κερδοσκόπων» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε δεικτικά:

«Εμείς λέμε ότι ζούμε σε έναν κόσμο όπου υπάρχουν και καρχαρίες που πάνε για το κέρδος και πρέπει να προσέξουμε να μην πετύχει το δικό σου ποδαράκι. Εσείς λέτε να βουτήξουμε στις παραλίες και να το παίξουμε ήρωες. Εμείς λέμε ας μην βουτήξουμε. Για αυτό και δεν ακολουθήσαμε τον δρόμο των συνεχών χρεοκοπήσεων και κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρωζώνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή