Τι πιστεύουμε οι γυναίκες για όσες βγάζουν selfies;

Τι πιστεύουμε οι γυναίκες για όσες βγάζουν selfies;

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γυναικεία αντιζηλία έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων και προβληματισμών και αφορά γυναίκες κάθε ηλικίας, κοινωνικής τάξης και οικονομικού στρώματος. Παρ' όλο που οι περισσότεροι άντρες δεν την καταλαβαίνουν σε μεγάλο βαθμό, η ζήλια μεταξύ γυναικών έχει εισχωρήσει στην καθημερινή μας ζωή έστω και υποσυνείδητα.

Το φαινόμενο αυτό, ωστόσο, δεν είναι εμφανές μόνο σε διαπροσωπικό επίπεδο, αλλά και σε εργασιακό και κυρίως κοινωνικό. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως Facebook και Instagram, έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση γυναικείας αντιζηλίας μεταξύ γυναικών που είναι μόνο διαδικτυακές φίλες και τίποτα παραπάνω. Η εμμονή με την εξωτερική εμφάνιση συνδέεται πλήρως με την επιθυμία πολλών γυναικών να αρέσουν στο άλλο φύλο, ενώ κάποτε φτάνει στο «κυνηγητό» της επιβεβαίωσης με ένα like, ένα σχόλιο ή ένα κολακευτικό μήνυμα στο chat.

Συγκεκριμένα, μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Psychology of Popular Media Culture" δείχνει πως οι γυναίκες και κυρίως τα νεαρά κορίτσια που βγάζουν selfies  φωτογραφίες, θεωρούνται κατώτερες στα μάτια των συνομηλίκων τους.

Ειδικότερα, οι ερευνητές ζήτησαν από μία μεγάλη ομάδα νεαρών κοριτσιών και γυναικών να αξιολογήσουν δύο selfie εικόνες προφίλ στο Facebook που απεικόνιζαν την ίδια γυναίκα. Στην πρώτη φωτογραφία, η απεικονιζόμενη φορούσε ένα μοντέρνο ρούχο και στη δεύτερη ένα κατακόκκινο μίνι φόρεμα. Στη συνέχεια το group γυναικών κλήθηκε να συμπληρώσει ένα  σχετικό ερωτηματολόγιο με τις δύο φωτογραφίες. Η πλειοψηφία των γυναικών συμφώνησαν πως και οι δύο selfies δεν ήταν αρκετά-εώς καθόλου- ελκυστικές και πως το αποτέλεσμα ήταν αντιαισθητικό.

Μπορεί, λοιπόν, το κίνημα των "selfie picture" να έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και να μετράει εκατομμύρια οπαδούς, μπορεί οι selfies να μην είναι τίποτα περισσότερο από μία μοντέρνα συνήθεια ή μία ακόμη έκφραση της φιλαρέσκειας μας, φαίνεται, όμως, ότι (ακόμη κι αυτές) οι… άκακες selfies είναι αρκετές για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα για εμάς…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΟΦΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή