Σέρρες: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δασκάλου που ασέλγησε σε ανήλικη

Σέρρες: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δασκάλου που ασέλγησε σε ανήλικη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής διάταξης της εισαγγελίας πρωτοδικών Σερρών , τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 49χρονου δασκάλου δημοτικού από τις Σέρρες που συνελήφθη κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Αμπατζίδη, του Στυλιανού και της Μαγδαληνής, που γεννήθηκε το 1965 στην Κοζάνη. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό κατ' εξακολούθηση και αποπλάνηση παιδιού νεότερου από 15 ετών κατ' εξακολούθηση.

 Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, που επικυρώθηκε κι από την εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης, αποσκοπεί -σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.- στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων και των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 23210-90805 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Ο 49χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, κατηγορείται ότι ασελγούσε από το καλοκαίρι του 2011 έως τον περασμένο Μάιο σε βάρος ανήλικης μαθήτριας. Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να απολογηθεί στις ανακριτικές αρχές των Σερρών.

Είναι ο δεύτερος εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις Σέρρες που συλλαμβάνεται μέσα σε λίγες εβδομάδες για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Η πρώτη περίπτωση είδε το φως της δημοσιότητας στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία των Σερρών. Στην περίπτωση αυτή συνελήφθη και προφυλακίστηκε 47χρονος εκπαιδευτικός (τα στοιχεία του και φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα) που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε επτά ανήλικους, οκτώ έως δώδεκα ετών, όλοι τους μαθητές του σχολείου όπου δίδασκε τα τελευταία χρόνια, στο οποίο ήταν και υποδιευθυντής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή