Κίνα: Τουλάχιστον 65 νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο

Κίνα: Τουλάχιστον 65 νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκρηξη σημειώθηκε σε κινεζικό εργοστάσιο κατασκευής τροχών για αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, περιλαμβανομένης της General Motors, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 65 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 120, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές. Πρόκειται για το χειρότερο βιομηχανικό ατύχημα που σημειώνεται αυτή τη χρονιά στη χώρα.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται κυβερνητικούς αξιωματούχους, η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 7:30 τοπική ώρα, στην πόλη Κουσάν της επαρχίας Τζιανγκσού στα ανατολικά της χώρας.

Πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV δείχνουν τεράστιες στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από ένα χαμηλό κτίριο, ενώ σε άλλα πλάνα διακρίνονται οι τραυματίες να μεταφέρονται σε φορτηγά και ασθενοφόρα ξαπλωμένοι πάνω σε ξύλινα τελάρα.

Σύμφωνα με το CCTV, το εργοστάσιο είναι το Zhongrong Plating. Στην ιστοσελίδα του αναφέρεται ότι η εταιρεία απασχολεί 450 εργαζόμενους.

Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι όταν σημειώθηκε η έκρηξη στο εργοστάσιο βρίσκονταν περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι και 45 από αυτούς σκοτώθηκαν ακαριαία.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης και οι αρχές προσπαθούν να διακριβώσουν τον αριθμό των θυμάτων.

Προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αμέλεια και συγκεκριμένα από φωτιά που άναψε κάποιος μέσα σε έναν χώρο του εργοστασίου γεμάτο με σκόνη, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα και πρόσθεσε ότι αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος από την επαρχία μεταβαίνουν στον τόπο του ατυχήματος.

Η Κίνα-η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο-έχει βεβαρημένο ιστορικό όσον αφορά τα εργατικά δυστυχήματα. Οι εργάτες είναι συχνά πλημμελώς εκπαιδευμένοι ή ανεπαρκώς εξοπλισμένοι για την αυτοπροστασία τους από βιομηχανικά ατυχήματα.

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τον Ιούνιο του 2013 σε σφαγείο πουλερικών στην επαρχία Τζιλίν της βορειοανατολικής Κίνας προκάλεσε τον θάνατο 120 ανθρώπων. Το ατύχημα αποδόθηκε στην κακή διοίκηση, την έλλειψη κυβερνητικού ελέγχου και στο γεγονός ότι οι θύρες εξόδου ήταν ή μπλοκαρισμένες ή κλειδωμένες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή