Νέες ταινίες: Μεσήλικες και κάτι, αλλά και παντοτινοί εραστές…

Νέες ταινίες: Μεσήλικες και κάτι, αλλά και παντοτινοί εραστές…

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Τέσσερις πρεμιέρες από την πρόσφατη παραγωγή κι ένας άγνωστος Κιούμπρικ από τα παλιά εγκαινιάζουν τη νέα κινηματογραφική μας εβδομάδα.

Στο Μια τυχαία συνάντηση» (** 1/2) η Σοφί Μαρσό και ο Φρανσουά Κλουζέ δένουν με τις ερμηνείες τους τη συνταγή μιας σύγχρονης ρομαντικής κομεντί, που ξεχωρίζει για τη φινέτσα της και για το παιχνίδι της σκηνοθέτιδος Λίζας Αζουέλος με το φανταστικό και το πραγματικό. Κάποιες στιγμές το φιλμ φαντάζει σαν γαλλική μίξη της «Γυναικάρας με τα κόκκινα» και του «Οταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι».

Ο Πιερ, μεσήλικας δικηγόρος με επιτυχημένη καριέρα που ζει σε έναν τέλειο γάμο, μια μέρα θα πέσει ξαφνικά στην τρικυμία του έρωτα. Η τυχαία γνωριμία του με την εκρηκτική συνομήλική του Ελζά, χωρισμένη μητέρα και επιτυχημένη συγγραφέα, τον αναστατώνει. Το ίδιο συμβαίνει και με την Ελζά, η οποία διατηρεί χαλαρή σχέση με έναν νεαρό και έχει ως αρχή της να μην μπλέκει με παντρεμένους.

Το πιο απλό και για τους δύο, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για πουριτανούς ή σεμνότυφους, θα ήταν να παραδοθούν στη σφοδρή τους επιθυμία. Ο Πιερ όμως, που αγαπάει βαθιά τη σύζυγό του, προτιμά να διαφύγει προς τη φαντασίωση. Για να μη ζήσεις τη φθορά του έρωτα, μείνε στο φλερτ.

Στο «Σαββατοκύριακο στο Παρίσι» (** 1/2) ένα ζευγάρι Άγγλων καθηγητών, που έχουν ζήσει έντονα στα νιάτα τους τη δεκαετία του ’60, έρχονται στο Παρίσι για την 30ή επέτειο του γάμου τους. Η τυχαία συνάντηση με έναν παλιό συμφοιτητή του άντρα θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση του ζευγαριού. Χαμηλότονο δράμα με προσεγμένους διαλόγους και καδράρισμα που φλερτάρει με το ύφος της νουβέλ βαγκ. Προς το τέλος, η ταινία γίνεται ένας φόρος τιμής στο «Bande a part» του Γκοντάρ από τον σκηνοθέτη Ρότζερ Μίτσελ. (Το ίδιο υπονοεί και ο αυθεντικός τίτλος «Le Week-End») Παίζουν: Λίντσεϊ Ντάνκαν, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ.

-«Joe: μια δυνατή φιλία» (**) αμερικανικό δράμα του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, με μια διάσταση βιβλικής παραβολής γύρω από τον παράδεισο που έγινε κόλαση. Σε μια περιοχή του σύγχρονου Τέξας που μοιάζει τριτοκοσμική, οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να δαγκώσουν σαν τα σκυλιά ο ένας τον άλλον. Ένας πρώην κατάδικος θα παίξει τον ρόλο του πατέρα για έναν έφηβο, γιο ενός αλκοολικού.

Προβάλλονται επίσης η πρώτη ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, το πολεμικό δράμα «Fear and Desire», και η αστυνομική κωμωδία «22 Jump Street».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή