«La Libre Belgique»: Η Ελλάδα προορισμός και για εξωσωματική γονιμοποίηση

«La Libre Belgique»: Η Ελλάδα προορισμός και για εξωσωματική γονιμοποίηση

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα -λόγω της κρίσης- αναμένεται να προσελκύσει, εκτός του παραδοσιακού τουρισμού, και τουρισμό με απώτερο σκοπό την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, επισημαίνει μεταξύ άλλων η βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique» σε ειδικό αφιέρωμά της για τη νομοθεσία που ισχύει διεθνώς όσον αφορά την παρένθετη μητρότητα.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Ελλάδα ψήφισε αυτό το καλοκαίρι νόμο που καταργεί τους περιορισμούς, οι οποίοι ίσχυαν για την παρένθετη μητρότητα και τις παρένθετες μητέρες, δηλαδή το ζευγάρι και η παρένθετη μητέρα δεν υποχρεούνται πλέον να κατοικούν στην ίδια χώρα.

Ο Τάκης Βιδάλης (Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής) προβλέπει πως αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει στην επιλογή της Ελλάδας από πολλά ξένα ζευγάρια, σημειώνει η εφημερίδα.

Ήδη, σημειώνει ακόμη το δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει καθιερωθεί ως προορισμός για ζευγάρια που καταφεύγουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσουν παιδιά, χάρη στη νομοθεσία, η οποία εδώ και δώδεκα χρόνια επιτρέπει την πρόσβαση σε διάφορες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή