Σύντομα

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΗΣ DAEWOO

Στολή – ρομπότ για βαριές δουλειές

Ρομποτικές στολές που θα δίνει τη δυνατότητα στους εργάτες της να μεταφέρουν αντικείμενα έως και 100 κιλών χωρίς καμία προσπάθεια δοκιμάζει η Daewoo στα ναυπηγεία της στη Νότια Κορέα. Το μυστικό κρύβεται στον τρόπο λειτουργίας της στολής, η οποία διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα που επιτρέπει στους βραχίονές της να ακολουθούν την κίνηση των άνω άκρων του ανθρώπου που τη φορά, αλλά και να συγκρατούν το βάρος που κρατά αυτός στα χέρια του. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι «εξωσκελετοί» της, όπως ονομάζονται, χρειάζονται ακόμη βελτίωση, αφού προς το παρόν μπορούν να σηκώσουν βάρη έως 30 κιλά, ενώ η μπαταρία τους έχει αυτονομία μόλις 3 ωρών. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι σε λίγα χρόνια με τη βοήθειά τους το προσωπικό της θα γλιτώνει χρόνο και κόπο στην καθημερινή του εργασία.

APPLICATION

«Χρυσάφι» για προγραμματιστές

Μόνο στην Ευρώπη, μέσα σε 6 χρόνια η ανάπτυξη εφαρμογών για τις «έξυπνες» συσκευές της Apple έχει δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 497.000 προγραμματιστές να αποκομίσουν έσοδα 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα στοιχεία προέρχονται από την ίδια την αμερικανική εταιρεία, η οποία ουσιαστικά ήταν εκείνη που δημιούργησε τον κλάδο ανάπτυξης εφαρμογών για «έξυπνες» συσκευές, λανσάροντας το 2008 ένα online κατάστημα για application για το iPhone. Σύμφωνα με την Apple, το ποσό που κατέληξε σε Ευρωπαίους προγραμματιστές στην εξαετία αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 των παγκόσμιων εσόδων από πωλήσεις εφαρμογών για τα iPhone και iPad. Παράλληλα με το «οικοσύστημα» της Apple, ανάλογες πλατφόρμες δημιούργησαν στην πορεία και οι Google και Microsoft, οι οποίες συμβάλλουν κι αυτές στον τζίρο της «αγοράς των application». Μια αγορά που, με βάση προβλέψεις, θα ενισχύσει μέσα στο 2014 το ευρωπαϊκό ΑΕΠ με 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ερχονται Ι.Χ. με «αυτόματο πιλότο»

Τα πρώτα αυτοκίνητα με «αυτόματο πιλότο» θα κάνουν την εμφάνισή τους στη Βρετανία από τον επόμενο Ιανουάριο, αφού η αγγλική κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» ώστε από τις αρχές του 2015 να ξεκινήσουν στη χώρα τρεις παράλληλες δοκιμές στόλων από Ι.Χ. με ρομποτικό «οδηγό». Μέσα στους επόμενους μήνες, οι αρχές θα καθορίσουν σε ποιες πόλεις θα γίνουν οι δοκιμές, από όσες δηλώσουν στο μεταξύ ενδιαφέρον, ενώ το υπουργείο Συγκοινωνιών θα αναλάβει να κάνει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις. Από τους πρωτεργάτες στην ανάπτυξη αυτοκινήτων που κινούνται χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση είναι η Google, τα οχήματα της οποίας κυκλοφορούν ήδη πειραματικά στην αμερικανική πολιτεία της Καλιφόρνιας. Οι δοκιμές στη Βρετανία αναμένεται να διαρκέσουν από 18 έως 36 μήνες, ενώ ανάλογα τεστ έχει ανακοινώσει και η Σουηδία, τα οποία όμως θα ξεκινήσουν από το 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή