Αστρος: Το θύμα ξυλοκοπούσε συστηματικά τους γονείς του

Αστρος: Το θύμα ξυλοκοπούσε συστηματικά τους γονείς του

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 39χρονος υπάλληλος ντιλίβερι που δολοφονήθηκε ανήμερα την 15η Αυγούστου από τον ηλικίας 75 ετών πατέρα του φέρεται να ξυλοκοπούσε συστηματικά τους ηλικιωμένους γονείς του κάθε φορά που τους επισκεπτόταν στο σπίτι τους, στο Αστρος Αρκαδίας. Το περασμένο Πάσχα μάλιστα και συγκεκριμένα το Μ. Σάββατο, ο 39χρονος φέρεται να είχε δέσει τους γονείς του στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους και να είχε βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του τη στιγμή που χειροδικούσε εναντίον τους.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 75χρονου πατέρα και δράστη της δολοφονίας, κ. Αντώνη Μίγα, ο 39χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και την τελευταία δεκαετία βιαιοπραγούσε συστηματικά εναντίον των γονιών του. Ο κ. Μίγας δήλωσε στην «Κ» ότι θα ζητήσει να γίνει έρευνα ώστε να βρεθεί το επίμαχο βίντεο με τη σκηνή του βασανισμού του ζεύγους των ηλικιωμένων από τον γιο τους. Πάντως, πληροφορίες από την αστυνομία αποδίδουν την τραγωδία σε κληρονομικές διαφορές, καθώς ο 39χρονος απαιτούσε να είναι ο μόνος κληρονόμος της πατρικής του κατοικίας στο Αστρος.

Χθες, τρεις από τους πέντε συλληφθέντες για τον φόνο του 39χρονου μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Ειδικότερα, ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 53χρονος θείος και η 70χρονη θεία του θύματος, ενώ ελεύθερος με εγγύηση 3.000 ευρώ αφέθηκε ο 71 ετών αδελφός του δράστη. Ο 53χρονος αρνήθηκε την ανάμειξή του στην υπόθεση, ισχυριζόμενος ότι τη στιγμή της δολοφονίας βρισκόταν με την οικογένειά του στο εξοχικό του στα Βέρβενα Αρκαδίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 53χρονος παρέλαβε τον δράστη και τον αδελφό του από το σημείο όπου είχαν εγκαταλείψει και πυρπολήσει το Ι.Χ. με το πτώμα του 39χρονου προκειμένου να τους μεταφέρει πίσω στο σπίτι. Ο συνήγορός του κ. Παναγιώτης Τυροβολάς δήλωσε στην «Κ» ότι «τον 53χρονο ενέπλεξε στην υπόθεση ο 71 ετών αδελφός του δράστη, ο οποίος όμως ζει εδώ και 47 χρόνια στην Αυστραλία, μιλάει “σπαστά” Ελληνικά και υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι η κατάθεσή του στην ΕΛ.ΑΣ. δόθηκε υπό την ασφυκτική πίεση των αστυνομικών της Ασφάλειας Τρίπολης».

Ο 75χρονος πατέρας και δράστης της δολοφονίας και η 67 ετών σύζυγός του αναμένεται να απολογηθούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή. Ο πατέρας φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του, ενώ η μητέρα αντιμετωπίζει κατηγορίες για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Ο συνήγορός τους κ. Μίγας δήλωσε στην «Κ» ότι ο 39χρονος είχε τρεις αδελφές με τις οποίες είχε διακόψει κάθε επικοινωνία για περισσότερα από 10 χρόνια, καθώς και ότι το τελευταίο διάστημα εκτόξευε απειλές κατά των ανιψιών του. Το θύμα είχε εγκαταλείψει τις σπουδές του στη γυμναστική ακαδημία και εργαζόταν ως ντιλίβερι σε κατάστημα στο Περιστέρι. Οι γονείς του είναι συνταξιούχοι και στο παρελθόν είχαν εργαστεί σε βιοτεχνία υφασμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή