Κινητοποίηση ζητεί ο Ευ. Βενιζέλος για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη

Κινητοποίηση ζητεί ο Ευ. Βενιζέλος για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση προκειμένου στις 3 Σεπτεμβρίου, ημέρα εορτασμού των 40 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, να παρευρεθούν πρόσωπα και στελέχη από το σύνολο των γενεών του κόμματος, ζήτησε χθες ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος από τους επιτελείς του. Σε σύσκεψη που έγινε χθες υπό την προεδρία του κ. Βενιζέλου, με τη συμμετοχή πολλών στελεχών του κόμματος (Ι. Μανιάτης, Δ. Καρύδης, Χρ. Πρωτόπαπας, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Λ. Γρηγοράκος, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ κ.ά.) αποφασίστηκε ότι η 3η Σεπτεμβρίου πρέπει να εκπέμπει μήνυμα ενότητας.

Από τη Χαρ. Τρικούπη έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες απόπειρα υποβάθμισης του γεγονότος ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου, διά του «Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου», έχει διοργανώσει παράλληλη εκδήλωση και μάλιστα στον ίδιο χώρο όπου θα απευθύνει την επετειακή ομιλία του ο κ. Βενιζέλος. Οι δύο εκδηλώσεις δείχνουν και το χάσμα που χωρίζει πλέον τις δύο πλευρές, καθώς η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να αποδίδει σημασία στην ανάγκη προώθησης της «μεγάλης Κεντροαριστεράς», ενώ το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου αποδίδει βαρύτητα στην ανάδειξη των σοσιαλιστικών χαρακτηριστικών του κόμματος, που ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε σημαντική απόσταση από τον πυρήνα των αξιών του.

Στη χθεσινή σύσκεψη συζητήθηκε, επίσης, εκτενώς και η προετοιμασία για την παρουσία του κ. Βενιζέλου στη ΔΕΘ, στις 7 Σεπτεμβρίου. Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη θα έχει κυρίως προγραμματικά στοιχεία. Και θα εντάσσεται στο πλαίσιο της «διακριτής, προοδευτικής αφήγησης» την οποία ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί να προσδώσει στο κόμμα του, εντός του σχήματος διακυβέρνησης της χώρας με τη Ν.Δ.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως προανήγγειλε εκ νέου χθες (Βήμα FM) ο κ. Α. Λοβέρδος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκκρεμούσα συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο, προκειμένου ο υπουργός Παιδείας να επιστρέψει οριστικά στο ΠΑΣΟΚ (μαζί με τον έτερο βουλευτή της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Χρ. Αηδόνη). Ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε, επίσης, ότι οι διεργασίες για την Κεντροαριστερά θα έχουν θετικά αποτελέσματα, απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε νύξη στις συζητήσεις οι οποίες τον εμπλέκουν ως ενδιαφερόμενο για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης και περιέγραψε το ΠΑΣΟΚ ως τον «εκ των πραγμάτων κεντρικό άξονα» της γενικότερης προσπάθειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή