Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου δημοπρασιών με ειδίκευση στα αυτοκίνητα πολυτελείας RM Auctions, στα έξι με εννέα εκατ. δολάρια θα ανέλθει η τιμή της Ferrari που αγόρασε ο Στιβ ΜακΚουίν (φωτ.) στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και παρέλαβε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Bullitt». «Το όνομα του ΜακΚουίν επί του παρόντος προσδίδει στα αυτοκίνητα μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε άλλο», δήλωσε στο περιοδικό Vanity Fair o αντιπρόεδρος της RM Auctions, Alain Squindo. Η σκουροκόκκινη Ferrarι 275 GTB/4 θα δημοπρατηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Καλιφόρνια.

…Τη «Χρυσή Λεοπάρδαλη» κατέκτησε ο Φιλιππινέζος σκηνοθέτης Λαβ Ντίαζ στο πολυσυλλεκτικό κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λοκάρνο της Ελβετίας που ολοκληρώθηκε το Σάββατο. Με διάρκεια περίπου πεντέμισι ώρες, το έπος του Ντίαζ, υπό τον τίτλο «From what is before», ενθουσίασε τους κριτικούς αλλά και το κοινό του σημαντικού ευρωπαϊκού φεστιβάλ, ενώ ο δημιουργός του δήλωσε συγκινημένος ότι «το βραβείο δεν είναι μόνο για μένα, είναι για το σινεμά των Φιλιππίνων».

…Δύο από τους μεγαλύτερους σταρ της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας ενώνουν αυτές τις μέρες τις δυνάμεις τους για μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων. Ο κορυφαίος ράπερ Εμινεμ και η προκλητική ιέρεια της ποπ Ριάνα συνθέτουν αναμφισβήτητα ένα εκρηκτικό δίδυμο, το οποίο έχει δώσει και στο παρελθόν τεράστιες επιτυχίες όπως τα «Love the way you lie» και «The Monster», ενώ οι φετινές τους εμφανίσεις χαρακτηρίζονται από πιο σκοτεινούς τόνους, προκαλώντας ανάμεικτα σχόλια από τους θαυμαστές που κατακλύζουν τις έως τώρα συναυλίες.

…Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα τοποθετήθηκε με χθεσινό άρθρο του ο κεντρικός σχολιαστής του βρετανικού Guardian Τζόναθαν Τζόουνς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ειδικός σε θέματα τέχνης αρθρογράφος είχε στο παρελθόν ταχθεί κατά της επιστροφής των γλυπτών, όμως, όπως επισημαίνει στο κομμάτι, η πρόσφατη επίσκεψή του στο Μουσείο της Ακρόπολης τον έπεισε ότι αυτός είναι ο κατάλληλος χώρος για τη στέγαση «της πιο όμορφης τέχνης στον κόσμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή