Επίσκεψη στη… Βασίλισσα Ελισάβετ

Επίσκεψη στη… Βασίλισσα Ελισάβετ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μας έβαλε σε… πειρασμό η πρόσκληση του τουριστικού γραφείου Navihellas για ξενάγηση στο μεγαλοπρεπές κρουαζιερόπλοιο «Queen Elizabeth» λίγες ώρες πριν από την αναχώρησή του από τον Πειραιά, δεδομένου ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι ευχαρίστως θα αναχωρούσαμε μαζί του από το να επιστρέψουμε αυγουστιάτικα στα γραφεία μας.

Τελικά το καθήκον υπερίσχυσε, οι περίπου 2.000 επιβάτες μιας από τις τρεις «Βασίλισσες» της εταιρείας Cunard απόλαυσαν χωρίς εμάς την κρουαζιέρα τους και η δική μας γεύση περιορίστηκε σε φωτογραφίες από τους επιβλητικούς εσωτερικούς χώρους (από το θέατρο και το καζίνο μέχρι τη σουίτα με μεγάλη βεράντα και μαρμάρινο χαμάμ) και το εξαιρετικό γεύμα, που περιελάμβανε σουπίτσα με σπαράγγια και αρνάκι με σάλτσα μέντας, ευτυχώς προαιρετική.

Με διακόσμηση αυστηρής πολυτέλειας που προδίδει την αγγλική καταγωγή του και καταστρώματα διαρρυθμισμένα ώστε να προσφέρονται περισσότερο για χαλάρωση παρά για… πάρτι, το σχετικά νεότευκτο (2010) και μόλις προ μηνών ανακαινισμένο «QE» απευθύνεται μάλλον σε πιο «ήσυχο» και ώριμο κοινό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και ένα νέο ζευγάρι δεν μπορεί να επωφεληθεί από τις ελκυστικές τιμές πακέτων για να… τεστάρει τον έρωτά του εν πλω.

Τα δικά μας tips, που ισχύουν φυσικά για όλες τις κρουαζιέρες, είναι να μην τσιγγουνευτείτε μερικές εκατοντάδες ευρώ επιπλέον που σας εξασφαλίζουν εξωτερική καμπίνα με βεράντα, διότι η αίσθηση ιδιωτικότητας και «επαφής» με τη θάλασσα που προσφέρουν είναι μοναδική, και να βάλετε οπωσδήποτε στο πρόγραμμά σας την καθημερινή άσκηση (το γυμναστήριο είναι μεγάλο και υπερσύγχρονο), διότι το lifestyle του πλοίου και η 24ωρη πρόσβαση σε εδέσματα μπορεί να σας «φορτώσουν» και με ένα κιλό παραπάνω ημερησίως, όπως λένε!

Και τέλος… αλκοόλ με μέτρο: έρευνα του αγγλικού ταξιδιωτικού site Bonvoyage.co.uk έδειξε ότι ο μέσος (Αγγλος) επιβάτης κρουαζιέρας καταναλώνει σε διάστημα μιας εβδομάδας 168 μεζούρες οινοπνεύματος, ήτοι 42 μπίρες, 16 κοκτέιλ, 7 φιάλες οίνου, 16 σφηνάκια ουίσκι και δύο ποτήρια σαμπάνιας.

> Πληροφορίες για τα δρομολόγια του «Queen Elizabeth» και τα πακέτα προσφορών στο www.navihellas.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή