Βερολίνο: Ηταν γαστρεντερίτιδα, όχι κρούσμα Εμπολα

Βερολίνο: Ηταν γαστρεντερίτιδα, όχι κρούσμα Εμπολα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Σε γαστρεντερίτιδα και όχι σε Εμπολα οφείλονται κατά πάσα πιθανότητα τα συμπτώματα που εμφάνισε χθες γυναίκα σε κέντρο αναζήτησης εργασίας του Βερολίνου, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των υγειονομικών Αρχών, που έθεσαν την ασθενή σε καραντίνα και απολύμαναν το κτίριο.

Η 30χρονη γυναίκα, αφρικανικής καταγωγής, διακομίσθηκε επειγόντως σε κλινική της πρωτεύουσας, όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις. Δύο άλλα ύποπτα κρούσματα στο Αμβούργο και τη Φρανκφούρτη αποδείχθηκαν απλές ιώσεις.

Στο μεταξύ, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε χθες ότι ο τροπικός ιός Εμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.229 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική, με 84 ασθενείς να πεθαίνουν τις τελευταίες τρεις ημέρες σε Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, Φαντελά Τσαΐμπ, είπε χθες ότι «ενθαρρυντικά σημάδια» έρχονταν από τη Νιγηρία και τη Γουινέα, όπου τα αυστηρά μέτρα πρόληψης αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Δεδομένης, όμως, της γεωγραφικής εξάπλωσης του ιού και της θνησιμότητας που αυτός εμφανίζει μεταξύ των ασθενών, ο ΠΟΥ πήρε την πρωτοφανή απόφαση να εγκρίνει τη χορήγηση πειραματικών φαρμάκων, που δεν έχουν υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές.

Παρότι ο Οργανισμός δεν έχει εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες για καμία από τις πληγείσες χώρες, δημιούργησε ειδική ομάδα εργασίας για την εκπόνηση μέτρων προστασίας για τους ταξιδιώτες από και προς τη Δυτική Αφρική.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή