Για 800 ευρώ η διπλή δολοφονία στην Καλαμάτα

Για 800 ευρώ η διπλή δολοφονία στην Καλαμάτα

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αθέτηση συμφωνίας για αγορά αναβολικών αξίας 800 ευρώ αποτέλεσε το κίνητρο για την άγρια δολοφονία των δύο νεαρών, ξημερώματα Τρίτης στην Καλαμάτα. Ως δράστες της στυγερής δολοφονίας κρατούνται και ανακρίνονται στην Ασφάλειας Καλαμάτας δύο 19χρονοι, κάτοικοι της περιοχής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένας ύποπτος, που προσήχθη το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε την ενοχή του. Ο δεύτερος νεαρός παρουσιάστηκε μόνος του στην Ασφάλεια, αργά τη νύχτα, δήλωσε την συμμετοχή του στο έγκλημα, συνελήφθη και ανακρίνεται.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εντοπίστηκε κυνηγετική καραμπίνα με την οποία οι δράστες πυροβόλησαν τα θύματα, καθώς και το Ι.Χ. που χρησιμοποίησαν για να μεταφέρουν τα πτώματα των δύο νεαρών σε χαράδρα στην περιοχή Κάμπος του Δήμου Δυτικής Μάνης. Το όπλο και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκαν από τους φερόμενους ως δράστες ανήκουν στην οικογένεια του 19χρονου, που κρατούνταν και ανακρινόταν από τους αστυνομικούς μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Θύματα της δολοφονίας είναι ο 26χρονος Κωνσταντίνος Σγούρος, ο οποίος καταγόταν από την Καλαμάτα και το τελευταίο διάστημα διέμενε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, και ο 25χρονος Γιάννης Κομμάτης, επαγγελματίας οπλίτης στη Σάμο. Και τα δύο θύματα είχαν πυροβοληθεί πισώπλατα και έφεραν πολλαπλά τραύματα από κυνηγετικό όπλο. Σύμφωνα με αξιωματικό που μετείχε στην έρευνα, οι δύο άτυχοι νεαροί είχαν πυροβοληθεί από απόσταση μικρότερη των 10 εκατοστών, ενώ ο ένας από αυτούς έφερε τραύματα κοντά στον αυχένα. Τα ευρήματα κατέτειναν στο συμπέρασμα ότι εκτελέστηκαν πισώπλατα από τους δράστες του φονικού.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι δράστες είχαν προσπαθήσει να προμηθευτούν από τον 26χρονο Σγούρο συμπληρώματα διατροφής. Του είχαν μάλιστα καταβάλει για τον σκοπό αυτό χρηματικό ποσό ύψους περίπου 800 ευρώ. Ανακρινόμενος ο 19χρονος κρατούμενος (μένει στην περιοχή Κάμπος όπου εντοπίστηκαν τα δύο πτώματα) κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι ο 26χρονος είχε αθετήσει τη συμφωνία τους, αρνούμενος να τους παραδώσει τα συμπληρώματα. Αυτό φέρεται πως αποτέλεσε την αιτία της παρεξήγησης που δράστες και θύματα αποφάσισαν να λύσουν τη νύχτα της Δευτέρας. Οπως έγινε χθες γνωστό, τα δύο θύματα διασκέδαζαν μαζί με τις συντρόφους τους στο μπαρ παραλιακού ξενοδοχείου στον δρόμο Καλαμάτας – Καρδαμύλης. Λίγο πριν από τη μία τα ξημερώματα οι δύο νεαροί αποχώρησαν από το μπαρ με πρόσχημα ότι είχαν να τακτοποιήσουν κάποια δουλειά. Εφυγαν με τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε ο ένας εκ των δύο και κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου συνάντησαν τους δολοφόνους τους. Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό που μετέχει στην έρευνα, η συνάντηση έγινε σε σημείο λίγο έξω από την πόλη της Καλαμάτας. Εως αργά χθες δεν είχαν πλήρως διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας.

Τι κατέθεσε

Ο 19χρονος κρατούμενος στην ομολογία του ισχυρίστηκε ότι τα δύο θύματα πυροβόλησε ο συνομήλικός του, που αναζητείται. Επίσης κατέθεσε ότι δεν γνώριζε τον 25χρονο Κομμάτη, στοιχείο που ενισχύει την εκτίμηση των αστυνομικών ότι ο άτυχος οπλίτης που παραθέριζε στην Καλαμάτα συνόδευε τον 26χρονο στη «μοιραία» συνάντηση και δεν είχε άμεση εμπλοκή στη δοσοληψία των συμπληρωμάτων διατροφής.

Ο 25χρονος Γιάννης Κομμάτης υπηρετούσε ως επαγγελματίας οπλίτης στο Καρλόβασι της Σάμου, έφερε τον βαθμό του δεκανέα και καταγόταν από το χωριό Κοκκάρι. Ο πατέρας του υπηρετεί ως συμβασιούχος στην Πυροσβεστική, στο Βαθύ. Είχε δύο αδελφές και μεγάλη αγάπη για το bodybuilding. Στο προφίλ του στο Facebook έγραφε ότι πρόθεσή του ήταν να ανοίξει κατάστημα με συμπληρώματα διατροφής και είδη γυμναστικής.

Ο Κωνσταντίνος Σγούρος, 26 ετών, συμμετείχε σε διαγωνισμούς body-building και το 2011 είχε διακριθεί σε διαγωνισμό με τίτλο «Mr. Οδύσσεια». Καταγόταν από την περιοχή Νερόμυλος και η οικογένειά του ζει μόνιμα στην Καλαμάτα. Είχε δύο αδέλφια που εργάζονται ως ασφαλιστής και υπάλληλος σούπερ μάρκετ αντίστοιχα. Στο σώμα του έφερε τατουάζ εθνικιστικού – ναζιστικού περιεχομένου, ενώ και τα δύο θύματα έφεραν στους ώμους τους τατουάζ σε σχήμα αστεριών που σύμφωνα με τους γνωρίζοντες αποτελούν σύμβολο μύησης στη ρωσόφωνη μαφία και σημαίνουν «δεν προσκυνάμε κανέναν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή