Νέα ακύρωση δημοπρασίας ρωσικών ομολόγων

Νέα ακύρωση δημοπρασίας ρωσικών ομολόγων

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέμπτη φορά κατά σειρά ακυρώνεται η δημοπρασία ρωσικών ομολόγων εξαιτίας της κρίσης με την Ουκρανία. Η απόφαση αυτή αποτυπώνει και το ότι η ζήτηση για τους προαναφερθέντες τίτλους παραμένει υποτονική. To υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη για την τρέχoυσα εβδομάδα διαδικασία ακυρώνεται λόγω αντίξοων συνθηκών στην αγορά. Είναι η πέμπτη εβδομάδα ακύρωσης.

H απόδοση στα 10ετούς διάρκειας ρωσικά ομόλογα ανήλθε στο 9,9% στις 8 Αυγούστου, η οποία ήταν και η υψηλότερη από τον Οκτώβριο του 2009. Χθες ανήλθε κατά τις μεσημβρινές ώρες στο 9,36% έναντι πτώσης στο 9,27% στις 15 Αυγούστου.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 13 δημοπρασίες κρατικών τίτλων λόγω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και των συνεπαγόμενων κυρώσεων από τη Δύση, οι οποίες προκάλεσαν μαζικές πωλήσεις ρωσικών αξιών. Από την αρχή της χρονιάς, πάντως, η Μόσχα από τις δημοπρασίες των ονομαζόμενων τοπικών ομολόγων συγκέντρωσε 124 δισ. ρούβλια (3,4 δισ. δολάρια), ενώ συνολικά ο ετήσιος στόχος της ήταν 808 δισ. ρούβλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή