Νεκροί η σύζυγος και το βρέφος ανώτερου αξιωματούχου της Χαμάς

Νεκροί η σύζυγος και το βρέφος ανώτερου αξιωματούχου της Χαμάς

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που διαδέχτηκαν την εκτόξευση ρουκετών από τη Χαμάς, παρά την προσωρινή εφαρμογή της εκεχειρίας, είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο της συζύγου και του γιου του επικεφαλής στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ. Οσο για την τύχη του ίδιου, σε βάρος του οποίου έχουν γίνει διάφορες απόπειρες δολοφονίες στο παρελθόν, παραμένει άγνωστη.

Ο Μοχάμεντ Ντέιφ που θεωρείται ως ο αρχηγός της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, Ταξιαρχίες Κασάμ, είχε τραυματιστεί σοβαρά σε αεροπορική επιδρομή το 2003.

Μάλιστα με αφορμή ένα ηχογραφημένο μήνυμα του τον περασμένο μήνυμα στο οποίο ανέφερε ότι η Χαμάς κερδίζει τον πόλεμο, ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος δεσμεύτηκε για την καταδίωξή του.

«Εδώ και χρόνια ο Μοχάμεντ Ντέιφ κρύβεται στα τούνελ κάτω από τη Γάζα και εκεί θα παραμείνει καθώς είναι νεκρός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιαίρ Λαπίντ, ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ. Εξάλλου δήλωσε απευθυνόμενος στον Ντέιφ και τη «συμμορία» του ότι «όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εφησύχασαν μέχρι να βρουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν έτσι κι εμείς θα σας βρούμε και θα σας φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το Ισραήλ δεν έχει καταφέρει να σκοτώσει πολλά ηγετικά στελέχη της Χαμάς στη διάρκεια της επιχείρησης στη Γάζα που άρχισε στις 8 Ιουλίου. Σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις οι περισσότεροι από τους 2.000 Παλαιστινίους που έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής είναι απλοί πολίτες.

Ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαίωσε αν είχε βάλει στο στόχαστρο τον Μοχάμεντ Ντέιφ ή την οικογένειά του, ή αν υπήρξε αλλαγή στρατηγικής από την επανέναρξη της βίας.

Μάρτυρες πάντως στη Γάζα ανέφεραν ότι αεροσκάφη F-16 έριξαν τουλάχιστον τέσσερις βόμβες το πρωί της Τρίτης σε σπίτι στη Γάζα, το οποίο ανήκε σε οικογένεια με το όνομα Ντάλο και νοικιαζόταν επί τουλάχιστον έναν χρόνο. Είθισται μεταξύ των ανώτερων στελεχών της Χαμάς να μετακομίζουν από διαμέρισμα σε διαμέρισμα κάνοντας χρήση άλλων ονομάτων προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή