Οι ΑΝΕΛ αποκλείουν σύμπραξη με τη Ν.Δ.

Οι ΑΝΕΛ αποκλείουν σύμπραξη με τη Ν.Δ.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά της συνεργασίας με τη Ν.Δ. τάσσονται οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, απορρίπτοντας τη σχετική νύξη που είχε κάνει δημοσίως ο κ. Αδ. Γεωργιάδης για συμπαράταξη με το κόμμα του κ. Π. Καμμένου και το ΛΑΟΣ. Η απόρριψη, μάλιστα, εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ. επελέγη να συνδυαστεί με αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή. «Η κατάντια της Νέας Δημοκρατίας είναι να απευθύνουν προσκλήσεις στα άκρα που ο Κώστας Καραμανλής είχε αποκλείσει σε όλη τη διάρκεια της θητείας του με τη φράση “δεν συνομιλώ με τα άκρα”», τονίζεται συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση. Αντιθέτως, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης άφησε, χθες, ανοιχτό το ενδεχόμενο σύμπραξης με τη Ν.Δ., σε περίπτωση, όπως είπε, αλλαγής της ασκούμενης πολιτικής. Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε (ΑΝΤ1) ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει στη Ν.Δ., ωστόσο συμπράττει «σε μια ενδεχόμενη αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για επιτακτική ανάγκη διαφορετικής πορείας, καθώς, όπως είπε, «ή θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στα πράγματα, κάτι που δεν επιθυμώ». Ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε, επίσης, ότι οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν σύντομα, «από δύο έως έξι μήνες, αναλόγως των εξελίξεων». Ακόμη, ζήτησε να υπάρξει συσπείρωση της Κεντροδεξιάς, αφήνοντας αιχμές για όσες δυνάμεις του χώρου «υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κυβέρνηση», διαχωρίζοντας τη θέση του από τη συγκεκριμένη άποψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή