Τελικά τεστ με Τουρκία η Εθνική

Τελικά τεστ με Τουρκία η Εθνική

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανδρέας Γλυνιαδάκης ή Βλάντο Γιάνκοβιτς; Αυτό είναι το τελευταίο δίλημμα του Φώτη Κατσικάρη και των συνεργατών του για την τελική 12άδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, καθώς χθες ο ομοσπονδιακός τεχνικός άφησε εκτός τον Γιώργο Μπόγρη και τον Γιάννη Αθηναίου.

Η ελληνική ομοσπονδία ανακοίνωσε επίσημα την απόφαση του Κατσικάρη, υπογραμμίζοντας πως «ο Γιώργος Μπόγρης και ο Γιάννης Αθηναίου θα αποχαιρετήσουν με την άφιξη της ομάδας τους συμπαίκτες τους, έχοντας βοηθήσει κι αυτοί τα μέγιστα για την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος».

Πλέον το δίλημμα Γλυνιαδάκης ή Γιάνκοβιτς ουσιαστικά είναι η προέκταση του σχήματος που θέλει ο Κατσικάρης να έχει η Εθνική ομάδα. Θα πάει στην Ισπανία με έναν τρίτο ψηλό πίσω από τους Γιάννη Μπουρούση και Ιαν Βουγιούκα ή θα επιλέξει τον Γιάνκοβιτς για να έχει μια ακόμα λύση στους φόργουορντ;

Η λογική λέει πως ο Γλυνιαδάκης έχει προβάδισμα, γιατί η ελληνική ομάδα μοιάζει πολύ πιο πλήρης στις θέσεις των φόργουορντ σε σχέση με τη θέση του σέντερ. Οπως και να έχει, το ερώτημα θα απαντηθεί λογικά μετά τα δύο φιλικά με την Τουρκία σε διάστημα τριών ημερών.

Απόψε (21.15) η Εθνική υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τους Τούρκους, στον μοναδικό εντός έδρας αγώνα στη διάρκεια της προετοιμασίας της και μεθαύριο (21.00) θα φιλοξενηθεί στην Κωνσταντινούπολη για τη δεύτερη αναμέτρηση. Αυτό που περιμένει να δει ο Κατσικάρης από αυτά τα δύο φιλικά είναι η ενσωμάτωση του Νικ Καλάθη, του οποίου η τιμωρία έληξε και πλέον μπορεί να αγωνιστεί κανονικά, όπως και θα συμβεί.

Ο πλέι μέικερ των Γκρίζλις είναι από τους παίκτες στους οποίους στηρίζει πολλά ο Κατσικάρης σε αυτήν την Εθνική ομάδα, υπό την έννοια ότι είναι ο καλύτερος οργανωτής. Τελευταίο πρόβλημα είναι πώς θα μπορέσει να βρει καλό αγωνιστικό ρυθμό ο 25χρονος πλέι μέικερ και γι’ αυτό λογικά θα πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα δύο φιλικά με τους Τούρκους.

Ηρθε ο Μπατίστα για ΠΑΟ

Εφτασε στην Αθήνα χθες και ο Εστεμπαν Μπατίστα για να ενσωματωθεί στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Στις πρώτες δηλώσεις του υπογράμμισε:«Νιώθω πολύ υπερήφανος που ήλθα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Διαθέτει παίκτες θρύλους, όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ μαζί του».

• Οι παίκτες του Ολυμπιακού υποβλήθηκαν χθες σε εργομετρικό έλεγχο και σήμερα ξεκινούν την προετοιμασία τους. Τα πρώτα φιλικά θα δοθούν στην Ιταλία, όπου οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την Ολίμπια Λουμπλιάνας (14/9), τη Βενέτσια (16/9) και τη Φορλί (18/9).

• Την απόκτηση του Σέρβου φόργουορντ, Σλάβεν Τσούπκοβιτς (26, 2,05μ.) ανακοίνωσε η θεσσαλική ομάδα, ενώ βρίσκεται κοντά σε συμφωνία και με τον Καμερουνέζο φόργουορντ – σέντερ, Κένι Κάντζι (26, 2,11μ.).

• Ο Ούρος Ντούβνιακ (27, 1,91μ.) παρέμεινε στην Ελλάδα και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κηφισιά, που χθες ανακοίνωσε την απόκτησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή