Ο Ζιπέ θα διεκδικήσει την προεδρία Γαλλίας

Ο Ζιπέ θα διεκδικήσει την προεδρία Γαλλίας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον «αγώνα» για την ηγεσία και την υποψηφιότητα του κεντροδεξιού γαλλικού κόμματος UMP για την προεδρία θα συμμετάσχει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας υπό την κυβέρνηση του προέδρου Ζακ Σιράκ, Αλέν Ζιπέ, αποτελώντας έναν ισχυρό αντίπαλο απέναντι στην προσπάθεια επιστροφής του Νικολά Σαρκοζί. «Πρέπει να ενωθούν από τον πρώτο κιόλας γύρο των προεδρικών εκλογών όλες οι κεντρώες και δεξιές δυνάμεις γύρω από έναν υποψήφιο που θα μπορεί να αντιμετωπίσει το Εθνικό Μέτωπο και το Σοσιαλιστικό Κόμμα», τόνισε ο ίδιος στο προσωπικό του ιστολόγιο. «Εάν είμαστε διασπασμένοι, το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου θα είναι αβέβαιο», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί είχε δηλώσει ότι θα ανακοίνωνε εάν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του UMP τον Αύγουστο ή στις αρχές Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από την εταιρεία Ifop, το 45% των Γάλλων θα προτιμούσαν τον Ζιπέ για πρόεδρο, ενώ το 41% θα προτιμούσε τον Σαρκοζί.

Εξάλλου, η πρώην υπουργός και γραμματέας των Πρασίνων Σεσίλ Ντιφλό προχώρησε σε δηλώσεις για τη διετή εμπειρία της στην κυβέρνηση Ολάντ. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια σχολίασε ότι «ο Ολάντ ήθελε να είναι ο πρόεδρος για όλους, αλλά τελικά δεν είναι πρόεδρος κανενός», τονίζοντας ότι ποτέ δεν κατόρθωσε να εντοπίσει την κοινωνική του βάση, ενώ υπήρξε διστακτικός κατά τη λήψη αποφάσεων. Οσο για τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, υπέδειξε ότι υιοθετεί τα επιχειρήματα και τον λόγο της Δεξιάς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή