«Ιντιφάντα» κατά του ΑΚΡ από τη σύζυγο Γκιουλ

«Ιντιφάντα» κατά του ΑΚΡ από τη σύζυγο Γκιουλ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στράφηκε η σύζυγος του απερχόμενου προέδρου της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, Χαϊρουνισά, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για τον παραγκωνισμό του από τον πρωθυπουργό της χώρας και εκλεγέντα πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ταγίπ Ερντογάν. Το όνομα του Γκιουλ φέρεται να μη συμπεριλαμβάνεται στη διαδικασία διαδοχής για την ηγεσία του AKP, καθώς και την πρωθυπουργία.

Η Χαϊρουνισά Γκιουλ κατέστησε με δηκτικό τρόπο αντιληπτή την αγανάκτησή της απέναντι στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, αρνούμενη κατά τη διάρκεια δεξίωσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο να κάνει χειραψία με δημοσιογράφους γνωστούς για τις σχέσεις τους με το περιβάλλον του Τούρκου πρωθυπουργού. «Αγωνίζονται να λάβουν μέρος στη νέα οικογενειακή φωτογραφία και νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουμε», είπε χαρακτηριστικά η σύζυγος του Γκιουλ. «Ο πρόεδρος δεν λέει τίποτα λόγω της ευγένειάς του, αλλά τα γνωρίζουμε όλα», συνέχισε. «Μας γνωρίζετε εδώ και χρόνια και δεν έχουμε αλλάξει, αλλά κοιτάξτε την αλλαγή όλων αυτών», τόνισε η Γκιουλ. «Τώρα σωπαίνω, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ. Εγώ θα ξεκινήσω την ιντιφάντα», κατέληξε.

Η προοπτική να ξεσπάσει ένας πολιτικός πόλεμος στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι ιδιαίτερα πιθανή, ύστερα από τις δηλώσεις της συζύγου του απερχόμενου Τούρκου προέδρου. Ο ίδιος ο Γκιουλ έκανε λόγο την Τρίτη για ασέβεια προς το πρόσωπό του από τα στελέχη του AKP, αν και δεν αναφέρθηκε σε ονόματα. Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ωστόσο, είχαν καταφερθεί εναντίον του, όταν πριν από μερικές μέρες είχε ανακοινώσει ότι όταν ολοκληρώσει τη θητεία του ως πρόεδρος, θα επιστρέψει στο κόμμα του.

Σε συνομιλία του με τους διευθυντές τουρκικών εφημερίδων, ο κ. Γκιουλ ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό ο επόμενος πρωθυπουργός της Τουρκίας να είναι ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου. Το AKP πρόκειται να πραγματοποιήσει συναντήσεις αργότερα αυτή την εβδομάδα, ώστε να επιλέξει τον νέο ηγέτη του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή