Πληρώνουν για να μπουν σε κελιά στη Βουδαπέστη

Πληρώνουν για να μπουν σε κελιά στη Βουδαπέστη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα παλιό κτίριο στη Βουδαπέστη, οι τουρίστες πληρώνουν αδρά για να τους κλειδώσουν σε ένα δωμάτιο. Τα ζωντανά παιχνίδια απόδρασης κερδίζουν έδαφος παγκοσμίως και μετατρέπονται στον νέο πιο δημοφιλή τρόπο διασκέδασης τόσο για τους νέους, όσο και για τους τουρίστες που επισκέπτονται τις χώρες με εγκαταστάσεις «Δωματίων Απόδρασης» (Εscape Rooms).

Μόνο στην Βουδαπέστη λειτουργούν 100 και πλέον δωμάτια απόδρασης, ενώ στις αρχές του Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το πρώτο φεστιβάλ με «escape rooms». Στη γιορτή του παιχνιδιού πήραν μέρος εκατοντάδες ομάδες, με δεκάδες άτομα να εισέρχονται στα δωμάτια σε όλη την χώρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στην λίστα του TripAdvisor, τα δωμάτια απόδρασης «TRAP» και «Claustrophilia», βρίσκονται στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα με τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που πρέπει να κάνει κανείς όταν επισκέπτεται την Βουδαπέστη.

Ιδιαίτερα ευρηματικό είναι το ζωντανό παιχνίδι απόδρασης υπό τον τίτλο «Rabbit Hole» («Τρύπα του Λαγού»), το οποίο είναι εμπνευσμένο από το παραμύθι του 19ου αιώνα, «Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων».

Ο αναπτυσσόμενος με φρενήρεις ρυθμούς τομέας στο χώρο της ψυχαγωγίας δεν μπορούσε να μην έχει γίνει γνωστός και στην χώρα μας, όπου λειτουργούν ήδη τρία «Δωμάτια Απόδρασης», το «AthensClue» και «Adventure Rooms» στην Αθήνα και το «MindTrap» στην Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή