Δημόσια πρόταση από Εθνική Πανγαία για MIG Real Estate

Δημόσια πρόταση από Εθνική Πανγαία για MIG Real Estate

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eναντι 3,10 ευρώ για κάθε μετοχή της Mig Real Estate, η Εθνική Πανγαία υπέβαλε αίτημα υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς όλους τους κατόχους κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών της εισηγμένης εταιρείας.

Οπως διευκρινίζει η Εθνική Πανγαία εφόσον αποκτήσει το 90% της εισηγμένης δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out). Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Πανγαία ελέγχει ήδη το 82,81% των μετοχών της Mig Real Estate, έπειτα από μεταβιβάσεις μέσω «πακέτων» από τη Marfin Investment Group και βασικούς μετόχους της εισηγμένης. Ως εκ τούτου, η πρόταση αφορά 2.419.989 μετοχές ή το 17,19% της Μig Real Estate.

Στόχος της Εθνικής Πανγαίας είναι να χρησιμοποιήσει ως «κέλυφος» τη Mig Real Estate και να εισέλθει προς διαπραγμάτευση στο Χρηματστήριο Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια του 2013 η αξία του χαρτοφυλακίου του ομίλου MIG Real Estate μειώθηκε κατά 2,040 εκατ. ευρώ. Αυτές οι ετήσιες ζημίες από την αναπροσαρμογή των ακινήτων σε εύλογες αξίες αφενός αποτυπώνουν την κρίση στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων, αφετέρου όμως είναι περιορισμένες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες ζημίες από την αναπροσαρμογή των προηγούμενων ετών. Σε ό,τι αφορά τα βασικά μεγέθη, τα έσοδα από μισθώματα ακινήτων ανήλθαν σε 3.932.114 ευρώ, μειωμένα κατά 11,70%. έναντι των μισθωτικών εσόδων 4.453.212 ευρώ στη χρήση 2012. Η πτώση αυτή υπήρξε αποτέλεσμα των τροποποιήσεων, επαναδιαπραγματεύσεων ή καταγγελιών μισθωτικών συμβάσεων. Από την αναπροσαρμογή των ακινήτων σε εύλογες αξίες που εκτιμούν εξαμηνιαίως ορκωτοί εκτιμητές προέκυψε ζημία 2.039.620 ευρώ για το σύνολο της χρήσης 2013. Κατά τη χρήση 2012 ο όμιλος είχε εμφανίσει ζημία από την αναπροσαρμογή σε εύλογες αξίες ύψους 12.636.213 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή