Υπεγράφη η απόφαση για προσλήψεις συμβασιούχων σε παιδικούς σταθμούς

Υπεγράφη η απόφαση για προσλήψεις συμβασιούχων σε παιδικούς σταθμούς

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπογράφηκε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη η απόφαση έγκρισης των προσλήψεων των συμβασιούχων που θα στελεχώσουν τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικονομικής ζωής», που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Απαντώντας σε δηλώσεις και σχετικά χθεσινά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κωλυσιεργία του κ. Μητσοτάκη όσον αφορά την ανανέωση των συμβάσεων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «επισημαίνει ότι η σχετική έγκριση πρόσληψης υπεγράφη χθες, Τρίτη, 19 Αυγούστου, από τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη – εντός 24 ωρών από την παραλαβή του σχετικού εγγράφου από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους». Και συμπληρώνει: «Η συνεργασία του ΥΔΜΗΔ με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), προς όφελος των δημοτών σε όλη την επικράτεια, ήταν και είναι σε πολύ καλό επίπεδο και δεν πρόκειται να διαταραχθεί από μάλλον ατυχείς μεμονωμένες δηλώσεις».

Σε χθεσινή ραδιοφωνική του παρέμβαση στον Αθήνα 9,84 ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης κ. Σίμος Δανιηλίδης σημείωσε ότι έγινε γνωστό ότι η διαδικασία έχει ξεμπλοκάρει από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το θέμα μετατοπίζεται πλέον στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα πρέπει να ανάψει άμεσα το «πράσινο φως» για την έγκριση των απαιτούμενων κονδυλίων.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προσλήψεων του προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών πλέον ξεπερνιούνται και τα τελευταία εμπόδια για την ομαλή φιλοξενία των δεκάδων χιλιάδων παιδιών και νηπίων.

Ας σημειωθεί ότι τελικά διατέθηκαν 200 εκατομμύρια ευρώ για το πρόγραμμα της δωρεάν φιλοξενίας, με τα οποία αναμένεται να καλυφθούν 89.000 παιδιά, έναντι 68.000 πέρυσι. Το σύνολο των αιτήσεων συμμετοχής αφορούσε περισσότερα από 112.000 παιδιά, αρκετά από τα οποία θα μείνουν εκτός προγράμματος. Για να αυξήσει το ποσοστό κάλυψης, ύστερα από την έκρηξη του αριθμού των αιτήσεων, η κυβέρνηση πρόσθεσε ακόμα 40 εκατομμύρια (από 160 στα 200 εκατ. ευρώ) στα διαθέσιμα κονδύλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή