Ανάρρωσαν από Εμπολα με πειραματική θεραπεία

Ανάρρωσαν από Εμπολα με πειραματική θεραπεία

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμερικανός ιατρός και μία ιεραπόστολος, που προσβλήθηκαν από τον ιό του αιμορραγικού πυρετού Εμπολα ενόσω φρόντιζαν θύματα του λοιμώδους νοσήματος στη Λιβερία, ανάρρωσαν χάρη στην πειραματική θεραπεία στην οποία υποβλήθηκαν. Οι δύο Αμερικανοί ασθενείς είναι σε τόσο καλή κατάσταση υγείας που έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο της Ατλάντας όπου νοσηλεύονταν.

Στους δύο Αμερικανούς χορηγήθηκε η πειραματική θεραπεία ΖMapp, η οποία παρασκευάζεται από την αμερικανική Mapp Biopharmaceutical. O Mπράντλεϊ, μάλιστα, έδωσε και συνέντευξη Τύπου εγκαταλείποντας το νοσοκομείο.

Από το ίδιο νοσοκομείο, ωστόσο, φαίνεται ότι πήρε εξιτήριο πριν από μερικά εικοσιτετράωρα και η δεύτερη Αμερικανίδα πάσχουσα από Εμπολα, η ιεραπόστολος Νάνσι Ράιτμπολ, 59 ετών, στην οποία χορηγήθηκε το ίδιο πειραματικό φαρμακευτικό σκεύασμα.

Η ίδια θεραπευτική αγωγή, επίσης, ακολουθείται και στην περίπτωση τριών άλλων ιατρών από τη Λιβερία. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις ιατροί εμφανίζουν ανέλπιστη βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους. Πριν από δύο ημέρες, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ανακοίνωσε ότι 2.473 άτομα έχουν προσβληθεί από τον ιό του αιμορραγικού πυρετού Εμπολα, εκ των οποίων έχουν καταλήξει τα 1.350 από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα.

Κρούσματα σε 4 κράτη

Μέχρι στιγμής έχουν διαγνωστεί κρούσματα της νόσου μόνο σε τέσσερα αφρικανικά κράτη (Γουινέα, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Νιγηρία) παρότι «ύποπτα κρούσματα» έχουν εντοπιστεί και σε πολλά άλλα κράτη ανά τον κόσμο. Ηδη στο Τόγκο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών Υγείας της χώρας, έχουν εντοπιστεί δύο ύποπτα κρούσματα, το ένα είναι ναύτης από τις Φιλιππίνες, που τώρα υποβάλλονται στις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως πάσχουν από Εμπολα.

Tέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία θεραπεία ή εμβόλιο που να προφυλάσσει από τον ιό Εμπολα και το ΖMapp είναι η πρώτη πειραματική θεραπεία που καταγράφει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή