Τυνησία και Αίγυπτος ματαίωσαν τις πτήσεις τους προς τη Λιβύη

Τυνησία και Αίγυπτος ματαίωσαν τις πτήσεις τους προς τη Λιβύη

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τυνησία και η Αίγυπτος ανακοίνωσαν σήμερα ότι ακυρώνουν όλες τις πτήσεις από και προς τη Λιβύη, μετά τις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στη Βεγγάζη και την Τρίπολη.

Οι Τυνήσιοι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας δεν έδωσαν καμία εξήγηση για την απόφασή τους. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο LANA της Λιβύης μετέδωσε από την άλλη ότι οι αρχές του αεροδρομίου του Καΐρου ακύρωσαν τις πτήσεις από και προς την Τρίπολη για λόγους ασφαλείας.

Την Δευτέρα, πολεμικά αεροσκάφη αγνώστου ταυτότητας έπληξαν θέσεις ενόπλων στην Τρίπολη που μάχονται με μια αντίπαλη οργάνωση για τον έλεγχο του αεροδρομίου της πρωτεύουσας.

Στη Βεγγάζη, μετά από σφοδρές μάχες κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι άνδρες του απόστρατου στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος έχει κηρύξει τον πόλεμο στους ισλαμιστές, υποστηριζόμενοι και από δυνάμεις του τακτικού στρατού, ανακατέλαβαν τέσσερις στρατιωτικές βάσεις. Τα τέσσερα στρατόπεδα, που ελέγχονταν από τους ισλαμιστές, βρίσκονται στην περιοχή Μπουτάνι, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Χάφταρ, Άσραφ αλ Μάγιαρ.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Βεγγάζη συνεχίζονται».

Ο Χάφταρ ξεκίνησε τον Μάιο μια αμφιλεγόμενη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των ενόπλων ισλαμιστών της Βεγγάζης, δηλώνοντας ότι στόχος του είναι να εκδιώξει τους «τρομοκράτες» από την περιοχή. Η κυβέρνηση τον κατηγόρησε για απόπειρα πραξικοπήματος, όμως ορισμένοι διοικητές του στρατού καθώς και τοπικές φυλές ενώθηκαν μαζί του.

Η κρίση στη Λιβύη ανάγκασε πολλές χώρες να απομακρύνουν τους πολίτες τους, ακόμη και τους διπλωμάτες τους, από τη χώρα για λόγους ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή