Λ.Δ.Κονγκό: Δεκατρείς νεκροί από αιμορραγικό πυρετό

Λ.Δ.Κονγκό: Δεκατρείς νεκροί από αιμορραγικό πυρετό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αιμορραγικό πυρετό «άγνωστης προέλευσης» από τις 11 Αυγούστου έως σήμερα στα βόρεια-δυτικά τμήματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ ο υπουργός Υγείας της χώρας. «Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την 11η Αυγούστου εξ αιτίας αιμορραγικού πυρετού απροσδιόριστης προέλευσης. Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους καθώς ανέπτυξαν πυρετό, είχαν διάρροια και εμετό» είπε ο δρ Φέλιξ Καμπάνγκε Νούμπι.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα της νόσου στη χώρα ήταν μια έγκυος γυναίκα. Οι άλλοι άνθρωποι που επίσης κατέληξαν εξ αιτίας της ασθένειας ήταν πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή με τη γυναίκα είτε κατά τη διάρκεια της ασθένειας της είτε μετά το θάνατό της και έως την κηδεία της. «Πέντε εργαζόμενοι στις υγειονομικές υπηρεσίες πέθαναν μεταξύ των οποίων και ένας γιατρός. Τα υπόλοιπα θύματα είναι συγγενείς ή χωρικοί που παρακολούθησαν την κηδεία», είπε ο υπουργός

Άλλά 80 άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τους ασθενείς είναι υπό ιατρική παρακολούθηση αλλά κατ' οίκον σε επαρχία στα βορειοδυτικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας όλοι οι ασθενείς θα παρακολουθούνται καθημερινά για 21 ημέρες. Σε περίπτωση πυρετού, διάρροιας, εμετού ή οποιασδήποτε μορφής αιμορραγίας, θα διακομιστούν σε κέντρα υγείας συμπλήρωσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή