Τέσσερα έργα στην Πειραιώς 260

Τέσσερα έργα στην Πειραιώς 260

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις επιτυχημένες παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου πρόκειται να επαναληφθούν μέσα στον Σεπτέμβριο στους χώρους της Πειραιώς 260, ενώ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, θα επιστρέψει στο Ηρώδειο την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, η «Ελένη» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθετική επιμέλεια του 26χρονου Δημήτρη Καρατζά, που παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου τον περασμένο Ιούλιο από έναν νεανικό θίασο, θα μεταφερθεί στο Κτίριο Δ από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Μετά το sold out του Ιουλίου, ο «Ματωμένος γάμος» του Φεδερίκο Γκαρσία Λόρκα, σε σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου, με τους ηθοποιούς Νίκο Καραθάνο, Εμιλυ Κολιανδρή, Ιωάννα Μαυρέα, Βίκυ Βολιώτη κ.ά., ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του Κτιρίου Η στις 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου, ενώ από τις 18 του μηνός και για τρεις παραστάσεις το αθηναϊκό κοινό θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία να παρακολουθήσει την ανατρεπτική εκδοχή του Δημήτρη Λυγίζου για τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου, που δίχασε το κοινό στην πρώτη παρουσίασή του, στο κατάμεστο θέατρο της Επιδαύρου.

Ακολουθεί, από τις 21 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, η «Πάπισσα Ιωάννα», η παράσταση εν εξελίξει του Δημήτρη Μαυρίκιου, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Εμμανουήλ Ροΐδη, αλλά και τη στενή σχέση του συγγραφέα με τη μητέρα του. Ερμηνεύουν οι Ράνια Οικονομίδου, Γιούλικα Σκαφιδά, Αλέξανδρος Βάρθης κ.ά.

Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 25 Αυγούστου στα ταμεία του Ελληνικού Φεστιβάλ και στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr. Ωρα έναρξης εκδηλώσεων 9 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων για όλες τις εκδηλώσεις στην Πειραιώς 260: Κανονικό 20 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ, μειωμένο 15 ευρώ, άνεργοι και ΑμεΑ 5 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή