Νους ασθενής εν σώματι «χτισμένω»

Νους ασθενής εν σώματι «χτισμένω»

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ένοχοι για τη δολοφονία των δύο ναζί στη Μάνη πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν αυστηρά. Καμιά ανοχή στη “μαφία” και τη δολοφονική βία». Οταν πρωτοδιάβασα το tweet του κ. Δημ. Παπαδημούλη, νόμισα ότι κάτι είχα χάσει. Οτι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ωρών είχαν βρεθεί στοιχεία που να αποδείκνυαν ότι οι δύο νέοι που δολοφονήθηκαν στη Μάνη, εκτός από θύματα, είχαν υπάρξει και δράστες στυγερών εγκλημάτων, και μάλιστα με ιδεολογικά κίνητρα. Φευ, όμως· το μόνο που εντόπισα ήταν οι αυτοθαυμαστικές φωτογραφίες τους με τα παραφουσκωμένα κορμιά τους και τα δεκάδες τατουάζ τους. Και κάπως έτσι αναδιατύπωσα νοερά το tweet του κ. Παπαδημούλη προσπαθώντας να μπω στο μυαλό του:«Οι δράστες πρέπει να βρεθούν, ακόμη κι αν οι δολοφονηθέντες ήταν επικίνδυνοι ναζί, κάτι που δυσκολεύομαι να αποδείξω, γιατί έχουν λευκό ποινικό μητρώο, αλλά μου προέκυψε ως βεβαιότητα βλέποντας στα κορμιά τους και σβάστικες».

Θα αναρωτιέστε προς τι η τόσο ενδελεχής ανάλυση ενός tweet. Η απάντηση είναι μάλλον προφανής, αλλά χρειάζεται προηγουμένως μια διευκρίνιση. Προσωπικά, όποτε βλέπω στον δρόμο πιτσιρικάδες με τεχνητά φουσκωμένο το σώμα τους, το πρώτο που σκέφτομαι είναι ότι «μπάζει» το μυαλό τους. Η αρχική μου, δε, αμηχανία γίνεται και θλίψη όταν οι κοιλιακοί, οι δικέφαλοι και τα ποντίκια τους είναι γεμάτα με τατουάζ με διάφορες γελοίες επιγραφές και ζωγραφιές, από αρχαιοελληνικά σύμβολα και φράσεις μέχρι γιαπωνέζικους δράκους, γοτθικά σύμβολα και σβάστικες. Διότι το μόνο που καταλαβαίνω όταν παρατηρώ σε ένα σώμα όλο αυτό το ασυνάρτητο και αντιαισθητικό θέαμα είναι η σύγχυση που κρύβει μέσα του. Το πόσο κουβάρι είναι αυτό που βρίσκεται μέσα στην κεφαλή του.

Ολα τούτα, ωστόσο, που τα θεωρώ προφανή θα έπρεπε πρωτίστως να είναι αυτονόητα στους πολιτικούς μας. Οι οποίοι θα όφειλαν εδώ και καιρό, αντί να δηλώνουν την έκπληξη και τον αποτροπιασμό τους για την αλλοπρόσαλλη πατριωτικο-ναζιστική «μόδα» που έχει επιβάλει η Χ.Α., να διερευνήσουν επιτέλους τους λόγους που τη γέννησαν. Να αναζητήσουν, π.χ., γιατί ολοένα και περισσότεροι πιτσιρικάδες που τελειώνουν το δημόσιο σχολείο τελούν σήμερα σε πλήρη σύγχυση. Να εντοπίσουν τους λόγους που δάσκαλοι και καθηγητές αποδεικνύονται πλέον άχρηστοι ακόμη και για να ξεδιαλύνουν στα παιδιά τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα. Και να προτείνουν άμεσες παρεμβάσεις για να πάψει το σχολείο να γεννά ανεγκέφαλους πολίτες που φτάνουν στο σημείο να ταυτίζουν την αρχαία Ελλάδα με σβάστικες και… γιαπωνέζικους δράκους και έχουν ως πρότυπο τους μπράβους της νύχτας.

Κύριε Παπαδημούλη, αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι το tweet σας ήταν μόνον η αφορμή γι’ αυτές τις σκέψεις. Αλλα μου προκαλέσατε την επιθυμία να τις εκφράσω, γιατί κάπου μέσα στην αυθόρμητη διατύπωσή σας διέκρινα ότι βρίσκεστε ίσως κι εσείς σε κάποια σύγχυση. Οταν δύο άνθρωποι δολοφονούνται, οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν. Είτε τα θύματα είναι ναζί είτε δεν είναι. Τελεία. Ως εκ τούτου, η παρέμβασή σας ήταν περιττή καθότι αυτονόητη.

Και για να γίνω ακόμη σαφέστερος, εκτιμώ ότι ως έμπειρος πολιτικός θα ήσασταν χρησιμότερος αν, αντί να διαμπομπεύετε με ένα tweet δύο νεκρούς 25αρηδες με λευκό ποινικό μητρώο που όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι ήταν θύματα της εποχής μας προτού ακόμη δολοφονηθούν, να αναλαμβάνατε, π.χ., μια πρωτοβουλία προκειμένου να γίνει ένα αυστηρός έλεγχος για το «πάρτι» των αναβολικών που στήνεται τα τελευταία χρόνια μέσα στα γυμναστήρια. Ή, ακόμη καλύτερα, να μας λέγατε τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει το κόμμα σας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Αν τις έχει σκεφτεί…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή