HOL: Προσωρινά εκτός ταμπλό Χ.Α., λόγω επικείμενου ντιλ με Vodafone

HOL: Προσωρινά εκτός ταμπλό Χ.Α., λόγω επικείμενου ντιλ με Vodafone

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Hellas online Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες ΑΕ αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με στόχο την προστασία των επενδυτών και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, από σήμερα 22.08.2014 και έως ότου η εταιρεία ενημερώσει επαρκώς το επενδυτικό κοινό σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα περί επικείμενης συγχώνευσης με την Vodafone.

Σύμφωνα με αυτά, η εταιρεία φέρεται να είναι κοντά στην τελικά συμφωνία για την εξαγορά του ποσοστού 57,242% που ελέγχει η Intracom Holdings στην Hellas On Line (HOL) από τη Vodafone.

Η συμφωνία, κατά πληροφορίες, θα περιλαμβάνει και το ποσοστό 17,917% που ελέγχει στη HOL η World Equities Investments Holdings, που φέρεται να είναι συμφερόντων του Σωκράτη Κόκκαλη. Και θα συνοδευτεί από δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών, με τον βρετανικό όμιλο να έχει βάλει ως στόχο την έξοδο της HOL από το χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επίκειται ανακοίνωση για τη συγχώνευση των δυο εταιρειών, οι διεργασίες της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μία διετία.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών χρονολογείται από τον Ιούνιο του 2007, όταν η HOL σύναψε εμπορική συνεργασία με την Vodafone Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία η hellas online παρέχει στη Vodafone Ελλάδος μια σειρά από υπηρεσίες χονδρικής. Το 2010 η Vodafone Ελλάδος απέκτησε ποσοστό 18,50% της hellasonline.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή