«Σπάνε ταμεία» διεθνώς τα αθλητικά ρούχα

«Σπάνε ταμεία» διεθνώς τα αθλητικά ρούχα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αγορά εκατοντάδων δισ. δολαρίων τείνει να μετατραπεί η αμερικανική βιομηχανία αθλητικού ρουχισμού, αντανακλώντας μια τάση που δεν εξελίσσεται μόνον στις ΗΠΑ αλλά και στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, το αγοραστικό ενδιαφέρον για είδη αθλητικού ρουχισμού στις ΗΠΑ ξεπερνά αρκετά τη συμμετοχή των Αμερικανών σε αθλήματα, γυμναστική και εναλλακτική σωματική άσκηση, όπως η γιόγκα ή το πιλάτες. Τα σχετικά στοιχεία και οι εκτιμήσεις είναι αρκετά πειστικά.

Αναλυτές της βρετανικής τράπεζας Barclays υπολογίζουν πως η αμερικανική αγορά αθλητικού ρουχισμού θα επεκταθεί κατά σχεδόν 50% στα 100 δισ. δολάρια μέχρι το 2020. Το φαινόμενο αυτό έχει ήδη ονομαστεί «χαλάρωση με αθλητικό εξοπλισμό», καθώς πολλά από τα είδη ρουχισμού που αγοράζονται δεν θα φορεθούν ποτέ στο γυμναστήριο, τονίζει η αμερικανική εφημερίδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ζήτηση για είδη ρουχισμού που αφορούν τη γιόγκα. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 45% στο διάστημα του περυσινού έτους, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων του αθλητικού κλάδου SportsOneSource. Aπό την άλλη πλευρά, η συμμετοχή σε μαθήματα γιόγκα αυξήθηκε κατά μόνο 4,5%, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής ένωσης αθλημάτων και φυσικής κατάστασης. Το γυναικείο καταναλωτικό κοινό δεν προτιμά τον αθλητικό ρουχισμό για πρακτικούς λόγους. Πολλά ρούχα καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στην γκαρνταρόμπα τους. Παρομοίως, οι άντρες ακολουθούν τις τάσεις της εποχής και της μόδας. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Tracksmith, μιας νεοσύστατης εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου για αθλητικά είδη. Ο συνιδρυτής της εταιρείας, Ματ Τέιλορ, δήλωσε στη Wall Street Journal πως από τον Ιούλιο, όταν η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο της, εξαντλήθηκαν τα αποθέματα αθλητικών σορτς έναντι 90 δολαρίων το ένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή