Σύντομα (23/8/14)

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμβολαιακή Γεωργία για οινοπαραγωγούς

Σε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά οινοπαραγωγούς της περιοχής του Αμυνταίου Φλώρινας προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το Κτήμα Κυρ-Γιάννη Α.Ε. H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στον τομέα του οινοποιήσιμου σταφυλιού αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και την οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας, καλύπτοντας ολόκληρη την αλυσίδα, από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από το Κτήμα. Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, συνεχίζοντας μια μακρά οικογενειακή παράδοση στην παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας, διαθέτει αμπελώνες στη Νάουσα και το Αμύνταιο, όπου είναι εγκατεστημένα και τα οινοποιεία του. Αναζητώντας τη σωστή ισορροπία μεταξύ αυθεντικότητας και καινοτομίας, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη βρίσκεται στην πρωτοπορία της έρευνας στον χώρο του κρασιού, εμπλουτίζοντας την οικογενειακή πείρα και παράδοση με σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας και οινοποίησης.

Κέρδη ξανά για την «Ελτράκ»

Eπέστρεψε στην κερδοφορία η «Ελτράκ» το φετινό εξάμηνο έναντι ζημιών του α΄ εξαμήνου του 2013. Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση της εισηγμένης, το α΄ εξάμηνο του 2014 εμφάνισε ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ύψους 717.000 ευρώ έναντι ζημιών 1,219 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Ταυτόχρονα οι ενοποιημένες πωλήσεις τους πρώτους έξι μήνες της τρέχουσας χρήσης διαμορφώθηκαν στα 45,061 εκατ. ευρώ έναντι πωλήσεων 39,488 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2013. Τα ταμειακά διαθέσιμα της επιχείρησης στις 30 Ιουνίου 2014 έφθαναν τα 5,216 εκατ. ευρώ έναντι 5,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Η πορεία της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου του 2014 την προσεχή Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο τρίμηνο η επιχείρηση πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 1,488 δισ. ευρώ και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 309,4 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα κέρδη μετά φόρους ανήλθαν σε 81,3 εκατ. ευρώ έναντι 49,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, σημειώνοντας βελτίωση 64,57%.

ΑΤΤΙΚΑΤ

Δεν εγκρίθηκε τελικά από τη β΄ επαναληπτική γενική συνέλευση της ΑΤΤΙΚΑΤ η πρόταση του Δ.Σ. για αύξηση κεφαλαίου κατά 48,68 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο λήψης μέτρων για βελτίωση της σχέσης ιδίων κεφαλαίων προς μετοχικό κεφάλαιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή