Η Γαλλία και πάλι στην κορυφή

Η Γαλλία και πάλι στην κορυφή

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακηρύχθηκε χώρα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, η Γαλλία διατήρησε και το 2013 τα σκήπτρα της χώρας με τις περισσότερες αφίξεις τουριστών στον κόσμο, με 83 εκατομμύρια. Κι αν οι ΗΠΑ βρέθηκαν στη δεύτερη θέση με περίπου 70 εκατομμύρια επισκέπτες, η ανάγνωση των οικονομικών στοιχείων τους δίνει μια σημαντικότατη πρωτιά, στις εισπράξεις, οι οποίες πλησίασαν τα 140 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την τριάδα συμπληρώνει η Ισπανία, με 60,7 εκατομμύρια αφίξεις, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Κίνα με 55,7 και ελαφρά μείωση, της τάξης του 3,5%, σε σχέση με το 2012. Ακολουθούν κατά σειρά η Ιταλία (47,7 εκατομμύρια), η Τουρκία (37,8) η Γερμανία (31,5) και η Μεγάλη Βρετανία (31,2).

Η λίστα συμπληρώνεται με τη Ρωσία που παρουσίασε εντυπωσιακή άνοδο αφίξεων της τάξης του 10,2%, στους 28,4 εκατομμύρια ταξιδιώτες, και η Ταϊλάνδη με 26,5 εκατομμύρια και αύξηση 18,8%, που συνεισέφερε 41 δισ. δολάρια στον προυπολογισμό της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή