Μόνο οι απαραίτητοι θα ταξιδέψουν στο Παρίσι

Μόνο οι απαραίτητοι θα ταξιδέψουν στο Παρίσι

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντολή για όσο το δυνατόν μικρότερη αποστολή έχει δώσει το Μέγαρο Μαξίμου στους υπουργούς που θα μεταβούν την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου δεν θέλει σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ότι οι συναντήσεις στο Παρίσι με την τρόικα αποτελούν μία πρώτης τάξης ευκαιρία για ολιγοήμερες διακοπές στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Γι’ αυτό και τα επιτελεία των υπουργών έχουν ενημερωθεί πως τον εκάστοτε υπουργό θα πρέπει να συνοδεύουν ένας το πολύ δύο συνεργάτες του. Αλλωστε, η διαμονή της ελληνικής αποστολής θα καλυφθεί (οικονομικώς) από τον προϋπολογισμό. Το ερώτημα, όμως, που γεννάται είναι κατά πόσον θα είναι καλά στελεχωμένη η ελληνική πλευρά στις συζητήσεις με την τρόικα, καθώς ο εκάστοτε υπουργός μπορεί να υπερασπίζεται την πολιτική γραμμή της κυβέρνησης στα θέματά του, αλλά τις τεχνικές διαπραγματεύσεις χειρίζονται τα στελέχη που τον πλαισιώνουν…

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα μιλήσει για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στους εκπροσώπους των ξένων hedge funds που θα βρεθούν το μεσημέρι της 18ης Σεπτεμβρίου στο υπόγειο του Bloomberg στο Λονδίνο. Ομιλία στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιήσει και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο του διήμερου road show που διοργανώνουν η ΕΧΑΕ και το Blοomberg για 32 εισηγμένες της χρηματιστηριακής αγοράς. Μεταξύ των funds που έχουν δηλώσει συμμετοχή περιλαμβάνονται: Fidelity, UBS, ΒlackRock, Hermitage Capital Management, Gam, J O Hambro, Lazard, RenAsset Management, River and Mercantile, Noster Capital.

«Μεταγραφή» στον ΟΠΑΠ

Στον ΟΠΑΠ θα συνεχίσει την καριέρα του ο κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου, στέλεχος μέχρι πρόσφατα της ΤτΕ. Οπως ανακοινώθηκε χθες από τον ΟΠΑΠ, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την τοποθέτηση του κ. Χριστοφόρου ως γενικού διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Ο κ. Χριστοφόρου έχει μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό τομέα έχοντας διατελέσει παλαιότερα γενικός διευθυντής στην Τράπεζα Κύπρου. Τα τελευταία χρόνια, που συνέπεσαν με την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για το τραπεζικό σύστημα και τη χώρα, διετέλεσε επιτελικό στέλεχος στην ΤτΕ. Στον τομέα ευθύνης του κ. Χριστοφόρου στον ΟΠΑΠ θα είναι οι δημόσιες σχέσεις του ομίλου, καθώς και οι σχέσεις με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Νησιά… δύο ταχυτήτων λόγω συντελεστών ΦΠΑ

«Οχι» στα τρόφιμα, «ναι» στα νησιά. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτος δήλωσε χθες πως «δεν μπορούμε να αυξήσουμε τον ΦΠΑ στο καλάθι της νοικοκυράς, στα τρόφιμα που καταναλώνει ο φτωχός και μέσος Ελληνας».

Ωστόσο, με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστηρίζει ότι σε ορισμένα νησιά θα πρέπει να γίνουν αλλαγές που θα οδηγήσουν σε αύξηση του ΦΠΑ. «Αλλο είναι η Σύμη, άλλο είναι η Μύκονος. Αλλο η Σαντορίνη και άλλο η Φολέγανδρος. Ναι μεν μερικά νησιά πρέπει να έχουν πολύ χαμηλό συντελεστή, αλλά σε κάποια πρέπει να αυξηθεί».

Νέα απογραφή για έλλειμμα και χρέος από το 1995

Ομάδα εργασίας που θα έχει ως αντικείμενο τη «συγκέντρωση και επεξεργασία ιστορικών στατιστικών στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος της γενικής κυβέρνησης χρονικής περιόδου 1995-2013, προκειμένου να υποβληθούν στον υπουργό Οικονομικών», συστήνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, με απόφασή του. Η εν λόγω ομάδα θα είναι πολυπληθής, καθώς θα συμμετέχουν 17 μέλη και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και περισσότερα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το αίτημα για τη σύσταση της ομάδας, που επί της ουσίας θα προχωρήσει σε πλήρη απογραφή του ελλείμματος και του χρέους από το 1995, προέρχεται από τον υπουργό Οικονομικών ύστερα από σχετική επιστολή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρ. Γεωργίου. Οπως εξηγούν αρμόδια στελέχη, πρόκειται για μια εργασία που διεξάγεται σύμφωνα με τον κανονισμό της Eurostat.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή