Φρένο σε νέες προσλήψεις διοικητικών στα ΑΕΙ

Φρένο σε νέες προσλήψεις διοικητικών στα ΑΕΙ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 402 λιγότερους διοικητικούς υπαλλήλους πρέπει να έχουν τα οκτώ πανεπιστήμια που «προσέφεραν» στη διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης που έκανε εταιρεία μετά από αίτημα του υπουργείου Παιδείας, τα οκτώ πανεπιστήμια πρέπει να έχουν 4.086 διοικητικούς υπαλλήλους, ενώ τα ίδια τα ιδρύματα μέσω των Οργανισμών τους κρίνουν ότι πρέπει να έχουν 4.488. Βέβαια, τρία πανεπιστήμια έχουν έλλειμμα και πέντε πανεπιστήμια έχουν πλεόνασμα με βάση τους Οργανισμούς τους και την αξιολόγηση της έκθεσης.

Ενδεικτικά, το πανεπιστήμιο Αθηνών ζητά 1.134 διοικητικούς υπαλλήλους και η έκθεση προβλέπει 736. Στον αντίποδα το ΑΠΘ ζητά 691 και η έκθεση προβλέπει για το ίδρυμα 969.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, την οποία δημοσιοποιεί η «Κ», θα παρουσιαστούν σε λίγες ώρες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, κ. Θανάση Κυριαζή.

Τα πανεπιστήμια προσδοκούσαν ότι η έκθεση θα δείξει έλλειμμα διοικητικών υπαλλήλων και άρα θα υπάρξει ανάγκη να επανατοποθετηθούν και οι 564 διαθέσιμοι, οι οποίοι δεν τοποθετήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο όταν προκηρύχθηκαν 600 θέσεις.

Συνολικά οι θέσεις διαθεσίμων στα οκτώ ΑΕΙ ήταν 1.164.

Λοβέρδος: «Δεν θα κάνω καμία απόλυση»

Κατηγορηματικός ότι δεν προκύπτει καμία ανάγκη απόλυσης, μετά την παρουσίαση της έκθεσης αξιολόγησης των οκτώ πανεπιστημίων της χώρας, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Με αφορμή την παρουσίαση, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της έκθεσης του εξωτερικού αξιολογητή για τα οργανογράμματα των οκτώ ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ο υπουργός Παιδείας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν θα κάνω καμία απόλυση αφού αυτό δεν προκύπτει».

Και ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε: «Είχα πει ότι χρέος μας είναι να γίνει αξιολόγηση στα οκτώ πανεπιστήμια της χώρας. Μιλάμε για ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος είναι μια ψυχή και μια ζωή. Δεν τον βλέπουμε ως αριθμό. Δεν μπορώ να χτυπήσω ανθρώπους στο ψαχνό. Δεν θέλω να το κάνω και δεν θα το κάνω. Αξιολογήσεις με το μάτι δεν γίνονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή